Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Tehnologii ICPE-CA pentru IMM-uri inovative

22 Iunie 2015




Temperatura ridicată de sinterizare (1900oC) şi adiţia de B4C (<5 gr.%) în statul intermediar al joncţiunii C/(SiC+B4C)/SiC contribuie la creşterea procesului de densificare, ca urmare a intensificării difuzivităţii atomice la interfaţă, şi la creşterea proprietăţilor mecanice.

În cazul joncţiunilor AlN/C fără strat intermediar, formarea interfeţelor continue şi lipsite de defecte se datorează penetrării fazei lichide din sistemul Al-Y-O şi solidificării acesteia la răcire în porii existenţi în grafit. Pentru joncţiunile cu peliculă de AlN+Y2O3+C (Fig.3), ca strat intermediar, mecanismul îmbinării este dat atât de sudarea directă a grăunţilor de AlN, cât şi de înglobarea fizică a fazei topite din sistemul Al-Y-O în porii deschişi ai grafitului, în timpul procesului de sinterizare sub presiune în plasmă.

Prin urmare, prin controlul şi corelarea optimă a parametrilor de proces, cunoaşterea proprietăţilor materialelor de îmbinare şi a configuraţiei îmbinării acestora, din diferite combinaţii de materiale, se pot obţine joncţiuni fiabile, cu rezistenţă ridicată, lipsite de tensiuni interne sau cu tensiuni reziduale minime şi constante.

Tehnica specială a sudării prin difuzie
Dezvoltarea susţinută de noi materiale, cu caracteristici specifice, reclamă cerinţe tot mai mari în ceea ce priveşte tehnologiile de fabricaţie şi, prin urmare, a procedurilor de sudare şi îmbinare. Tehnicile de sudare şi îmbinare implică, pe de o parte, diferite variante de procesare (fixare, îmbinare adezivă, lipire, brazare, sudare cu arc, sudare prin difuzie, sudare prin rezistenţă etc.) iar, pe de altă parte, o multitudine de discipline care concură la obţinerea unei îmbinări sigure (mecanică, ştiinţa materialelor, fizică, chimie, electronică etc).
Având în vedere că joncţiunile reprezintă veriga slabă dintr-un ansamblu şi, de obicei, sunt localizate în punctele cele mai solicitate la tensiuni, o atenţie deosebită trebuie acordată în selectarea unui proces de îmbinare adecvat, care să conducă la economicitate în procesul de fabricaţie şi la realizarea unor produse sigure, rezistente în exploatare.
Sudarea prin difuzie reprezintă o tehnică specială de îmbinare prin care două materiale, similare sau disimilare, pot fi sudate prin difuzie în fază solidă. Această tehnică prezintă o importanţă decisivă atunci când nu pot fi folosite alte proceduri competitive de îmbinare, din motive tehnologice sau datorită caracteristicilor de material.
În prezent, există o preocupare intensă legată de utilizarea acestei tehnici pentru îmbinarea metalelor, sticlelor, materialelor compozite, ceramice, silicioase sau carbonice, în ciuda caracteristicilor diferite ale acestora, această tehnică oferind soluţii în industria aeronautică şi aerospaţială, stomatologie, ingineria electrică, tehnologia energiei nucleare, industria optică şi în tehnologia microsistemelor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite