Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Planurile de consum ale romanilor releva intentia de a investi in tehnologie

02 Iulie 2015Consumatorii români sunt interesați de noile tehnologii, potrivit studiului anual Techonomic Index, realizat de Samsung, care oferă o privire cuprinzătoare asupra comportamentelor și atitudinilor față de tehnologie a 18.000 de consumatori europeni.

Apetitul românilor pentru tehnologie crește, aceștia fiind mai înclinați să cumpere dispozitive de ultimă generație decât media europeană. Studiul a fost realizat online, pe 1.000 de respondenți cu vârsta peste 16 ani.

40% dintre români intenționează să cumpere un telefon mobil în următoarele 3 luni
În comparație cu ceilalți europeni, de două ori mai mulți consumatori din România plănuiesc să cumpere un televizor nou sau accesorii de gătit și curățenie în casele lor în următorul trimestru
În România, 15% dintre utilizatori intenționează să își cumpere o tabletă în următoarele trei luni, față de media europeană de 11%
Jumătate dintre cei care își doresc să achiziționeze un telefon nou își doresc o performanță mai bună, la fel și în cazul laptop-urilor. Un sfert (28%) înlocuiesc un dispozitiv mobil sau laptop stricat (22%).

Încrederea românilor în finanțele personale este comparabilă cu cea a nordicilor când vine vorba de consum, dar în ceea ce privește planurile de investiție în noi dispozitive tehnologice, cei din Țările Nordice sunt aproape la jumătate față români.

Majoritatea covârșitoare a gospodăriilor din România (97%) are cel puțin un telefon mobil, PC sau laptop, televizor și aparat electrocasnic. În prezent, penetrarea tabletelor a ajuns la 67%, puțin mai mare decât media europeană de 64%. În ansamblu, studiul arată că locuința anului 2015 este acum îmbogățită de tehnologie și numărul de dispozitive deținute de un român este de 19, similar mediei europene. Nu numai că sunt mai multe dispozitive în gospodării, dar timpul total petrecut utilizându-le zi de zi este de 10 ore și 20 de minute, cu 2 ore și 20 de minute mai mult decât media europeană.

Românii au acum o medie de 19 dispozitive electronice în gospodăriile lor, la fel ca restul europenilor. Aproape toate gospodăriile din România dețin telefon mobil, PC / laptop, TV, electrocasnice pentru gătit și curățenie. Gradul de penetrare a pieței pentru tablete (67%) este puțin mai mare decât media europeană de 64%. Consumatorii români folosesc dispozitive electronice timp de 10 ore și 20 de minute pe zi, cu două ore și 20 de minute mai mult decât media europeană.

„Numărul de dispozitive deținute în medie de o gospodărie este în creștere, la fel și beneficiile pe care tehnologia le poate aduce în viețile noastre. Se observă o creștere a timpului de folosire a tehnologiei, atât pentru rezolvarea sarcinilor zilnice, cât și pentru dezvoltarea abilităților personale sau a pasiunilor”, spune Roxana Grigorean, Public Relations Manager Samsung Electronics România. „Anul trecut, Samsung a vândut 665 milioane de dispozitive, iar majoritatea dintre acestea sunt conectate la internet. Credem că acest lucru este o oportunitate uriașă și tocmai de aceea ne-am angajat să transformăm Internet of Things în realitate. Până în 2017, 90% din dispozitivele noastre vor fi compatibile IoT, și 100% în următorii cinci ani”.

Martin Garner, SVP, Internet of Things Research, CCS Insight, CCS, a declarat: „Consumatorii continuă să investească în gadget-uri și tehnologie pentru întreaga lor locuință. În special odată cu apariția 4G, prognoza de vânzări a smartphone-urilor cu 4G activat va crește de la 65% din totalul vânzărilor de smartphone-uri în acest an la 95% până în 2019. Cercetarea noastră arată că această creștere a numărului de dispozitive conectate pe persoană înseamnă că apetitul consumatorilor este, de asemenea, în creștere pentru alte servicii avansate, cum ar fi streaming video și audio, stocare și sincronizare pe toate dispozitivele. Aceste tendințe ne îndreaptă către o piață în creștere pentru case inteligente, construite pe Internet of Things.”Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite