Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Coface: evaluarile trimestriale actualizate ale riscurilor de tara

03 Iulie 2015Multe tari se confrunta din plin cu scaderea preturilor petrolului, in special tarile emergente pentru care Coface a revizuit previziunile de crestere la 4% pentru 2015 (comparativ cu 4,2% in martie 2015). Intre timp, economiile dezvoltate (previziune de crestere de 2% pentru 2015 si 2016) beneficiaza de o usoara redresare care se contureaza in zona Euro (1,5% in 2015).

Republica Ceha, Portugalia si Vietnam au fost toate plasate sub monitorizare pozitiva in Ianuarie 2015. Ele sunt in continuare pe drumul cel bun, economiile lor fiind stimulate de cheltuielile consumatorilor.

Republica Ceha beneficiaza de redresarea economica din Europa de Vest (mai exact, piata auto europeana) iar evaluarea a fost crescuta la A3.

Reasigurata de comportamentul de plata satisfacator, Coface a crescut evaluarea Portugaliei la A4 si confirma dinamica corporativa pozitiva continua, in special in randul societatilor de export.

Vietnam, cu evaluarea crescuta la B, inregistreaza o accelerare a consumului privat datorita inflatiei scazute si imbunatatirii increderii consumatorului. Riscul extern a fost diminuat, contul curent este in surplus si rezervele valutare se imbunatatesc.

Canada, Algeria si Gabon sufera de efectele preturilor mai scazute ale petrolului

Tarile care exporta hidrocarburi sufera de pe urma consecintelor dependentei lor de sectorul petrolier. Evaluarea riscului de tara A1 pentru Canada a fost plasata sub monitorizare negativa, date fiind consecintele scaderii preturilor petrolului asupra investitiilor, riscurile pentru sectorul imobiliar si contextul cresterii negative in primul trimestru din 2015.

Evaluarea A4 pentru Algeria a fost de asemenea plasata sub monitorizare negativa. Scaderea preturilor petrolului a avut un impact negativ asupra conturilor publice si contului curent al tarii. Daca preturile nu cresc, activitatea din tara va ramane stagnanta.

Evaluarea B a Gabonului a fost plasata sub monitorizare negativa. Dependenta ridicata de petrol a tarii va rezulta intr-o incetinire a activitatii economice la 4% in 2015 (comparativ cu o medie de 5,4% in ultimii ani).

Tanzania sufera de scaderea rapida a cursului de schimb valutar fata de dolarul american. Deprecierea silingului provoaca ingrijorare si companiile ar putea sa sufere in mod considerabil. Cresterea tarii este lenta in timp ce deficitul public se adanceste. Coface a plasat evaluarea B sub monitorizare negativa.

In sfarsit, economia din Madagascar sufera de instabilitate politica continua. Evaluarea C a fost de asemenea plasata sub monitorizare negativa.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite