Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Tradeville lanseaza platforma de investitii ETF World

09 August 2015



Tradeville, companie care activeaza in piata tranzacționarii online din România, lansează ETF World, o platformă care oferă acces, pentru început, la peste 80 de fonduri de investiții din toată lumea. Astfel, investitorii pot tranzacționa unităţi de fond, care le oferă expunere pe acţiuni din domenii specifice, regiuni geografice sau industrii ale anumitor state, având informațiile disponibile într-o singură platformă, simplă, accesibilă și prietenoasă, inclusiv pentru cei mai puțin familiarizați cu piața de capital.

„ETF World este cel mai nou rezultat al strategiei Tradeville de a-și diversifica instrumentele, astfel încât să răspundă nevoilor unui public cât mai larg, nu doar ale investitorilor experimentați. Prin această nouă platformă ne dorim să venim în sprijinul celor care își doresc să investească în pasiunile lor, în ideile lor, în domeniile pe care le cunosc cel mai bine, fără ca aceștia să aibă nevoie de cunoștințe avansate cu privire la bursă și activitatea de tranzacționare. ETF World oferă o gamă foarte diversă de alternative de investiții, prin care acum, indiferent de preferințe, oricine poate găsi un fond de investiții perfect adaptat propriilor cerințe și interese”, a declarat Ovidiu Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct al Tradeville.

Platforma ETF World reunește peste 80 de fonduri tranzacționate (ETF), care sunt specializate fie pe anumite state (India, China, Brazilia, etc.), regiuni sau categorii de piețe (piețe emergente, piețe dezvoltate, etc.), sau chiar pe anumite domenii (software, imobiliare, sănătate, telecom, biotehnologie, etc.). Lista de ETF-uri va crește, în funcție de interesele manifestate de clienți sau viitori clienți și de domeniile de interes ale acestora.

Principalul avantaj al investițiilor în aceste instrumente este acela că oferă expunere pe mai multe companii și/sau fonduri dintr-o anumită categorie (regiune geografică, domeniu de activitate, etc.), ceea ce reduce riscurile, fiind astfel o alternativă pentru cei care nu au un grad ridicat de cunoștințe despre investiții. Este, în același timp, și o opțiune viabilă pentru investitorii pasivi.

Un exemplu este ETF World Tech, atractiv în special pentru cei pasionați de tehnologie, întrucît cumpărând o singură unitate de fond, clientul obţine expunere pe acțiunile celor mai mari companii din lumea IT&C, precum Apple, Microsoft, Facebook sau Google. Cei pasionați de cultura asiatică și care cred că Asia poate fi o regiune cu potențial pot găsi ETF-uri dedicate exclusiv piețelor din China, Japonia, Taiwan sau Coreea de Sud. În același timp, platforma ETF World oferă oportunități de investiții în cele mai variate domenii, de la biotehnologie (Regeneron Pharmaceuticals, Biomarin Pharmaceuticals, etc.) la divertisment (Walt Disney, Time Warner, Twenty-first Century Fox, etc.).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite