Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> HR >> Stiri si comunicate

Zitec a ajuns la 130 de specialisti si continua recrutarile

23 Septembrie 2015



În primele șase luni ale anului, echipa Zitec a crescut cu 21 de colegi, respectiv cu 20% față de sfârșitul anului trecut, când număra circa 110 membri. Astfel, compania a continuat să crească pe zonele de dezvoltare software (PHP, Java), asigurarea calității software, management de proiect, online marketing, dar și în zonele de vânzări, financiar, resurse umane.

Potrivit reprezentanților Zitec, procesul de recrutare în acest domeniu a devenit mai complex în ultimii ani, pe măsură ce companiile și-au accelerat ritmul de creștere:

„Efortul de recrutare din domeniul IT software a crescut în ultimii 3 ani, în condițiile unui raport inegal între ritmul de dezvoltare și extindere a activității companiilor de profil și numărul specialiștilor existenți în piață. Astfel, companiile investesc mai mult timp și mai multe resurse pentru a-și asigura gradul de creștere dorit. În funcție de specificul poziției, durata unui proces de selecție poate depăși chiar și o lună și jumătate”, explică Florentina Greger, HR Manager Zitec.

Anul trecut, Zitec a desfășurat mai multe programe de internship care s-au finalizat cu succes, aproximativ 90% dintre participanții la stagii alăturându-se echipei. Compania a continuat și anul acesta strategia de a atrage tinere talente prin intermediul stagiilor de practică, astfel că, la începutul lunii iulie, a dat startul altor patru programe de internship, care se vor finaliza la 1 octombrie.
„La 1 iulie ni s-au alăturat 15 interni, care își vor dezvolta competențele profesionale participând la patru programe de internship în cadrul Zitec: PHP, Quality Assurance, Embedded Software, Online Marketing. La finalul celor trei luni, ne dorim să păstrăm în echipă pe cât mai mulți dintre ei”, spune Florentina Greger, HR Manager Zitec.
Vârsta medie a internilor Zitec este de 21 ani, acești tineri remarcându-se prin interesul crescut de a-și dezvolta competențele, de a se implica în special în activitățile care le plac și de a beneficia de flexibilitate în tot ceea ce fac. În plus, ei au așteptări mari în ceea ce privește parcursul profesional.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite