Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Axis anunta lansarea camerelor de supraveghere dedicate platformelor de exploatare si industriei textile

24 Septembrie 2015



Axis Communications anunta lansarea primelor camere de supraveghere: XF40-Q1765 si XP40-Q1765 – produse dezvoltate special pentru a fi instalate in medii cu grad ridicat de risc.

Modelul XF40-Q1765 este o camera de retea fixa, iar XP40-Q1765 este o camera PTZ, ambele dispunand de carcase realizate din otel inoxidabil. Camerele sunt realizate conform celor mai importante standarde internationale, printre care merita amintite: ATEX, IECEx, cLCus si Class I, II/Div 1 pentru OSHA. Carcasele sunt realizate si certificate de catre Oxalis Group Ltd, o companie britanica specializata in dezvoltarea de solutii de telecomunicatii si securitate, astfel camerele putand fi folosite in industrii cu factor ridicat de risc. Cele doua produse lansate sunt construite pe baza modelului deja existent in portofoliu, AXIS Q1765-LE.

„Prin intermediul noilor camere Axis ne adresam indeosebi managerilor platformelor de exploatare de petrol, gaze, substante chimice sau celor ce conduc companii ce activeaza in industria de prelucrare a hartiei sau textilelor. Aceasta lansare completeaza portofoliul de produse Axis dedicat mediilor cu grad ridicat de risc. Incheierea acestui parteneriat a condus la dezvoltarea unor dispozitive ce combina superioritatea tehnologica Axis cu expertiza companiei Oxalis in ceea ce priveste dezvoltarea de produse ce pot fi folosite optim indiferent de mediul in care se realizeaza instalarea”, a declarat Erik Frännlid, Director of Product Management, Axis Communications.

Principalul beneficiu al celor doua camere este ca elimina riscul de producere de explozii in mediile speciale. Carcasele modelelor sunt concepute in asa fel incat sa poata izola orice fel de scantei care pot fi propagate. Se elimina astfel posibilitatea de generare de explozii cauzate de aprinderea gazelor din aerul inconjurator al platformelor de exploatare.

Camerele pot fi echipate si cu accesorii speciale, care respecta aceleasi conditii de exploatare. Printre acestea se numara: sisteme speciale de prindere de perete, suporturi pentru instalarea pe stalpi sau rezervoare de spalare sub presiune in mediile cu mult praf.
Camerele pot fi folosite impreuna cu o gama larga de alte echipamente de supraveghere, precum: sisteme de control acces sau alarme de incendiu.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite