Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

S-a lansat oficial clusterul IT&C Smart Alliance

04 Noiembrie 2015Smart Alliance, cel mai mare cluster IT&C din Bucuresti, s-a lansat oficial, dupa ce a debutat la sfarsitul lunii septembrie online. Clusterul, care reuneste 19 companii specializate in domenii de nisa, a fost creat pe principiul complementaritatii tehnologiilor si competentelor-cheie ale organizatiilor membre. Smart Allaince adreseaza sectoarele de productie, distributie, utilitati, administratie publica, telecomunicatii, educatie, resurse umane si ofera servicii si solutii de optimizare si management al proceselor de afaceri, servicii pentru infrastructuri IT, servicii integrate si complete hardware, software si marketing digital, automatizari industriale si consultanta si training IT etc.
Membrii fondatori ai clusterului sunt companiile: Arworks, Digi Soft, Esolutions, Essensys Software Solutions, Entex Logic (NTX), Geomant, Global Systems Communications (GSC), HyperCubic, InChange Solutions, Infrasoft, Integrisoft, ITLand, mWare, New Business Dimensions, Omega Trust, SafeTech, Smart ID, Spearhead Systems si Tremend Software Consulting. Cumulat, cele 19 companii au avut in 2014 o cifra de afaceri de peste 26 de milioane de euro, peste 600 de angajati si colaboratori si insumeaza mai mult de 2.000 de proiecte locale sau internationale, in peste 20 de tari.
Principalele obiective pe termen mediu si lung ale clusterului sunt:
- accesarea de fonduri europene pentru membrii sai, cat mai ales pentru clientii finali;
- lansarea Academiei Smart Alliance, concept de învatamant dual in IT-ul romanesc;
- promovarea clusterului si membrilor prin inovatie tehnologica si de proces;
- implicare activa in industria IT;
- participarea la propunerile legislative pentru dezvoltarea organica a industriei IT din Romania prin legi specifice si axe coerente de finantare europeana dedicate Industriei IT si seneficiarilor finali din toate industriile;
- participarea la licitatii si proiecte de anvergura;
- participarea in colaborare cu alte clustere inovative din UE la proiecte de inovare de anvergura etc.

"Ideea initierii acestui cluster a pornit de la faptul ca piata IT din România are nevoie stringenta de o alternativa care sa ofere concomitent puterea financiara și stabilitatea unui mare integrator, pastrand insa agilitatea si flexibilitatea companiilor specializate, de nisa. Clusterul Smart Alliance, ca majoritatea entitatilor similare din Uniunea Europeana, reprezinta o structura dinamică de asociere bazata pe competente tehnice complementare si transfer de know-how. Noi credem ca aceasta asociere este cea mai bună dovada de unitate in diversitate, care pune la dispozitia clientilor, din mediul privat si public, inovatie de produs si proces intr-un excelent raport calitate-pret", a declarat Gabriel Munteanu, presedintele clusterului Smart Alliance si managing director NTX.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite