Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Microsoft Summit 2015: Transformarea digitala accelereaza cresterea mediului de business

09 Noiembrie 2015Transformarea digitală și dezvoltarea unei culturi de creștere prin tehnologie au fost elementul central al evenimentului, regăsindu-se atât în prezentările celor peste 50 de experți din România, cât și din Europa Centrală și de Est.

“Tehnologia este o adevărată forță care sprijină oamenii și organizațiile din România să realizeze mai mult”, așa cum a spus Kostas Loukas, directorul general al Microsoft România în deschiderea Microsoft Summit 2015, și, în același timp, “un catalizator al creșterii economice care îmbunătățește colaborarea, crește productivitatea și inspiră idei noi care alimentează inovația și competitivitatea”, potrivit lui Don Grantham, președintele Microsoft Central and Eastern Europe.

Transformarea digitală înseamnă mai mult decât digitalizare, “o afacere digitală este mai mult decât digitalizare, un guvern digital este mai mult decât e-government digital, esența constă în inovația digitală sau combinația dintre informație, analytics, aplicații, API, dispozitive, senzori, rețele”, a menționat Oldrich Priklenk, reprezentant Gartner Czech Republic, Slovakia și România. Mai mult, conform unui studiu realizat de Gartner, în viitorul apropiat, peste 80% din mediul de afaceri va fi digitalizat, ceea ce înseamnă mobilitate, cloudsourcing, big data sau Internet of Things. Inovațiile și transformările tehnologice continue din sectorul IT oferă utilizatorilor și organizațiilor beneficii majore de creștere a productivității și îmbunătățirii activităților desfășurate prin aplicații de ultimă generație, soluții de mobilitate și business intelligence (BI).

Microsoft România reprezintă al doilea centru de operațiuni din Europa de Est, compania având în prezent peste 700 de angajați la nivel local și estimează o creștere de până la 1.000 de specialiști în următorii 3 ani. La nivel global, compania oferă soluții de productivitate la peste 600.000 de companii și instituții publice și are o comunitate de peste 1000 de români angajați. În 2007, Bill Gates a inaugurat în România Global Business Support Center, divizie care are acum peste 500 de profesioniști în București și Timișoara.

Conform raportului Cyberspace realizat pentru Microsoft, până în 2025, 4,7 miliarde de persoane vor fi în mediul online, iar 50 de miliarde vor fi utilizatori de dispozitive mobile. În următorii 10 ani, 80% dintre conexiunile la internet vor fi inițiate de pe dispozitive mobile și cea mai mare parte din volumul de date, la nivel global, va fi mutat sau stocat în cloud.
Cu o rețea de peste 3.000 de parteneri la nivel local, Microsoft se implică activ în activitatea antreprenorilor din România, investind peste 600.000 de dolari pentru dezvoltarea a peste 450 de start-up-uri, până în prezent. În România, angajații companiilor mici și mijlocii folosesc în proporție de 52% soluții mobile pentru a-și desfășura activitatea, iar în opinia a 55% dintre respondenți digitalizarea prin soluții mobile a proceselor de lucru din cadrul organizațiilor are o contribuție importantă la eficientizarea timpul și maximizarea productivității.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite