Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Start-up-urile participante la competitia Challenge Up! au impresionat cu solutii inovatoare de tip Internet of Things

09 Decembrie 2015



Cisco, Intel și Deutsche Telekom au prezentat rezultatele Challenge Up!, programul european de accelerare și incubare pentru start-up-uri, care are ca scop lansarea rapidă pe piață a unor soluții de tip Internet of Things cu potențial. Ziua de demo de la unBound Digital din Londra vine după o perioadă de șase luni în care cele trei companii au oferit expertiză și mentorat start-up-urilor selectate, inovatoare în industriile în care activează, pentru a lansa soluții IoT mai rapid pe piață.

Start-up-urile participante au fost selectate de un panel format din lideri din cadrul Cisco, Intel și Deutsche Telekom, în baza succesului lor pentru a crea mai multe produse IoT din arii diferite, inclusiv soluții inteligente, Big Data și conectivitate. Printre start-up-urile participante la programul de incubare se numără și DeviceHub, din România, care oferă soluții de tipul Platform as a Service (PaaS) cu ajutorul cărora utilizatorii se pot conecta cu ușurință și gestiona de la distanță mai multe dispozitive.

Programul a oferit business-urilor participante investiții dincolo de cele financiare precum acces la resursele și clienții celor trei mari companii, mentorat și oportunitatea de a accelera lansarea produselor pe piață.
- De exemplu, soluțiile N-join de analiză a datelor pentru fabrici a simplificat procesul de producție, l-a făcut mai eficient și prietenos cu mediul înconjurător. În același timp, start-up-ul a beneficitat de program, prin îmbogătițrea produselor oferite și a capabilităților, cu ajutorul celor trei mari companii de tehnologie. În practică, N-Join poate oferi software-ul, în timp ce Cisco oferă infrastructura hardware și Deutsche Telekom pe cea cloud. Intel se va asigura de faptul că produsul este gata pentru a fi lansat pe piață, prin introducerea unui concept de referință cu N-Join în fabrici.
- Compania Senic a deschis un birou inteligent care folosește controllerul lor inteligent, Nuimo, în computere cu procesoare Intel și în Cisco Telepresence System. Deutsche Telekom va avea produsul Senic integrat în platforma Qivicon pentru case inteligente.
- ProGlove, companie care produce mănuși inteligente pentru muncitorii din fabrici, creează un lanț de aprovizionare inteligent prin integrarea ProGlove în soluțiile de monitorizare a achizițiilor pentru diferite companii, precum cele de logistică, depozitare sau transport. Soluția va fi folosită de clienți selectați ai Cisco, Intel și DTAG.
- SEMSEYE, denumită și Google Analytics pentru retaileri și mall-uri, desfășoară în prezent un proiect pilot cu Intel în stadionul Dublin Croke Park Sports, precum și în muzeele și bibliotecile din Dublin, unde SEMSEYE este folosit pentru a monitoriza fluxul de vizitatori. Pe lângă acest lucru, Deutsche Telekom a instalat SEMSEYE în cinci magazine importante din România și două din Polonia.

De-a lungul programului, cele 12 start-up-uri din Europa au impresionat cu soluții care aduc beneficii reale, de la posibilitatea bolnavilor de diabet să măsoare și să mențină nivelul de zahăr din sânge în timp real (Admetsys) la reducerea timpului petrecut căutând locuri de parcare în zone aglomentare (HiPark).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite