Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

NETOPIA mobilPay reduce comisionul la plata cu cardul pentru comercianti

09 Decembrie 2015



NETOPIA mobilPay anunță reducerea comisionului standard de procesare aplicat comercianților parteneri la 0,99%, începând cu data de 9 decembrie. Noul plan tarifar pentru comercianți este definitiv și vine în contextul reducerii taxei de interchange la 0,2%, respectiv 0,3 la cardurile de credit, aplicată la nivel național de luna aceasta.

Potrivit reprezentanților NETOPIA, noul plan de comisionare va intra in vigoare automat și definitiv pentru toți comercianți, aceștia semnând deja actul adițional pentru activarea noului comision. Astfel, peste 6.000 de magazine online partenere NETOPIA mobilPay vor avea acces la tarife de procesare minime, care vor încuraja masiv adopția și promovarea plății online cu cardul, în detrimentul rambursului.

”Odată cu reducerea comisionului interbancar și cea a comisionului de procesare, plata online devine extrem de accesibilă pentru comercianți. În consecință, toate magazinele online, începând cu marii jucători, până la eshop-urile medii și mici, vor opta pentru plata digitală, care va câștiga teren important în fața cash-ului. Putem spune, fără niciun fel de dubiu, ca vom asista, anul viitor, la o creștere de cel puțin 30% a volumului de tranzacții online cu cardul față de 2015”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator al NETOPIA mobilPay.

Dacă până acum comisioanele standard de procesare aplicate de companie se ridicau, în medie, la circa 2,5 % per tranzacție, odată cu scăderea la 0,99%, clienții au la dispoziție două planuri tarifare, care permit inclusiv comisionare lunară, pe volum de tranzacții.

Astfel, comercianții NETOPIA mobilPay pot opta pentru planul de comision procentual, unde plătesc comisionul standard de 0,99%, la care se adaugă taxa de tranzacție de 0,30 lei (care include și un SMS de notificare a clientului final pentru tranzacție reușită), sau pentru un abonament fix lunar. Acesta din urmă elimină taxa de tranzacție și percepe un comision pe volume de tranzacții, între 0,65% și 0,8%.

Mai mult, comercianții care adoptă plata cu Bitcoin, beneficiază de un comision preferențial, de 0,5%.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite