Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Iniţiativa consolidată europeană privind resursele minerale nonenergetice: strategie, misiune şi viziune ambiţioase

29 Ianuarie 2016




Unele institute româneşti sunt membre ale Platformelor Europene de Inovare, pentru Resurse şi Materiale Avansate.

Există un început de implicare directă a specialiştilor din Institutele de Cercetare şi Universităţi direct în activitatea agenţilor economici de profil prin numirea acestora în Consiliile de Administraţie.

Extrem de interesantă şi promiţătoare este activitatea unor antreprenori români, care dezvoltă activități geologice-miniere-metalurgice de identificare şi valorificare a unor resurse primare şi secundare cu conţinut de metale din Africa, America de Sud, etc., dar cu intenţia declarată de a închide lanţul valoric în România.

Se poate aprecia faptul că acum, mai mult decât oricând, în ultimii 25 de ani, contextul geo - politic, contextul geo – economic, dar şi un tablou politic tot mai responsabil, tot mai implicat, permit şi încurajează un nou început de reindustrializare a României, pornind de la identificarea, exploatarea şi valorificarea durabilă în produse high-tech a resurselor nonenergetice. Inovarea, cercetare şi educaţia vor garanta implementarea cu succes a strategiilor specifice.



Tags: Cercetare, IMNR

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite