Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Barometrul fuziunilor şi achiziţiilor • O motivaţie prezumată şi o saga ciudată

29 Ianuarie 2016




Ei bine, la foarte scurt timp după anunţarea acestei achiziţii au apărut şi primele indicii că, în ciuda dimensiunilor, nu există gigant pe această lume care să poată înfuleca pe nemestecate oricât şi orice i se oferă la masă. Mai concret, agenţiile de presă au relatat recent că Dell a scos la vânzare două din activele achiziţionate în ultimii ani, anume Quest şi SonicWall.

Firma americană a cumpărat Quest Software în 2012, contra sumei de 2,4 miliarde USD, pentru a pune mâna pe câteva instrumente importante de management IT în mediul enterprise, precum şi pe cei aproximativ 100.000 de clienţi fideli ai companiei achiziţionate. În acelaşi an, Dell a cumpărat şi SonicWall, contra unei sume rămase confidenţiale, pentru a obţine soluţiile de securitate în mediul enterprise dezvoltate de această firmă.

Actualmente, însă, s-a anunţat public faptul că Dell intenţionează să vândă ambele active achiziţionate, contra sumei globale de 4 miliarde USD, pentru a face rost de ceva bani gheaţă în vederea reuşitei procesului de incorporare în organismul companiei a celor două nume grele cumpărate în octombrie: EMC şi VMware.

Nu se cunosc încă numele celor interesaţi de cumpărarea activelor scoase pe piaţă de Dell, deşi speculaţii legate în special de fonduri de investiţii private există. Un lucru este însă cert: cele petrecute arată că, uneori, achiziţiile pripite pot avea efecte cu totul şi cu totul neaşteptate. Şi mai arată ceva: nimeni, în actualele condiţii economico-sociale, nu se mai poate considera la adăpost de apariţia unor fenomene cu impact major asupra propriei fiinţe.



Tags: ITC

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite