Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ICPE-CA, proiectant şi producător de sisteme microelectromecanice

20 Mai 2016






Dintre aceste metode de separare bazate pe mărimea particulelor am ales metoda deplasării lateral deterministe: este simplă din punct de vedere constructiv, poate separa în același timp mai multe tipuri de microparticule şi este compatibilă cu tehnologia utilizată de noi.

S-au realizat canale de curgere la scară microscopică, aflate în domeniul 3 – 500 μm, şi un debit de curgere scăzut (0,1 – 2 μl/min), întregul proces de curgere putând fi considerat laminar.

Ca aplicaţie a fost dezvoltată separarea eritrocitelor şi limfocitelor din sângele uman (diametrul eritrocitelor 5-7 μm, iar diametrul leucocitelor 7-20 μm) şi separarea algelor din apa marină. Pentru matricea de separare a algelor (fig.2 şi fig.3) au trebuit fabricate două matrici de separare, în conformitate cu mărimea fiecărui tip de algă (diametrul algelor este de 2 -3 μm pentru aureococcus anophagefferens, 3 -6 μm pentru chlorella stigmatophora, 10-15 μm pentru heterosigma akashivo și chlamydomonas).

Astfel, institutul nostru a făcut un pas important in dezvoltarea dispozitivelor microfluidice folosite pentru procesarea ieftină și rapidă a probelor biologice des utilizate în oncologie și în cercetările imunologice, în testarea medicamentelor și a eliberarii controlate a acestora, în analiza proteinelor, a ADN-ului, precum și în domeniul manipulării și sortării celulelor.

ICPE-CA este prima instituţie românească care a implementat cu succes procesarea microstructurilor mecanice prin tehnologie LIGA, fiind singurul din ţară care poate fabrica acest tip de componente micromecanice.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite