Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

S-a lansat prima competitie natională de robotica pentru liceeni

04 Octombrie 2016



Universitatea Politehnica București a gazduit recent lansarea BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone, prima competiție natională de robotica pentru liceeni care promoveaza conceptul FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) în România.



Evenimentul de lansare a competitiei a avut loc in First Tech Challenge Hub, un spatiu dedicat elevilor de liceu incurajati să utilizeze principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv. Hub-ul FTC este gazduit in cadrul Facultatii de Inginerie si Managementul Sistemelor Tehnologice, a fost realizat in 40 de zile si a necesitat investitii de aproximativ 60.000 de euro. Investitia a fost realizata cu sprijinul BRD, Vodafone Romania, care a asigurat suportul tehnic, PTC (sponsorul international al FTC), Dedeman si Ines.
In cadrul competitiei BRD FIRST Tech Challenge Romania powered by Vodafone, concurenții vor trebui să proiecteze, construiască, programeze și opereze roboți care vor respecta o anumita tematica si cu care vor participa, în finala competiției, la un joc complex în echipe, pe o suprafața plană delimitată. Anul acesta tema globala stabilită de FIRST International este #velocityvortex.
"First Tech Challenge este o șansa pentru ca elevii de liceu din Romania să deschidă mai devreme o ușă către viitor – nu doar al societății, ci și al lor personal, având mai multe șanse să-și imagineze de pe acum un traseu în educația și apoi în viața lor. Educația este unul dintre marile obiective ale politicii de responsabilitate socială a BRD, iar First Tech Challenge și laboratorul de robotică din Politehnica bucureșteană sunt printre primii pași dintr-un proiect solid, pe care intenționăm să-l construim pe termen lung”, a declarat Flavia Popa, Secretar General BRD Groupe Societe Generale.


La eveniment au fost prezenti Bogdan Enoiu, presedintele Asociatiei Natie prin Educatie si general manager McCann Bucharest, Mihnea Costoiu, rectorul UPB si Cristian Doicin, decanul Facultatii de Inginerie si Managementul Sistemelor Tehnologice, care si-a anuntat intentia de a replica initiativa FIRST Tech Challenge Romania la nivel mai mare, cu spijinul autoritatilor locale. Acestora li s-a adaugat profesorul Ionut Panea, promotorul si fondatorul echipei de robotica "Autovortex" a Colegiului Național "Tudor Vianu" din București. In cei cinci ani de activitate, echipa de liceeni bucuresteni a reusit sa isi construiasca un palmares respectabil: patru calificari la campionatul mondial de robotică. Anul acesta rezultatele au fost de exceptie: locul 1 la concursul First Tech Challenge din Coreea de Sud si locul 3 Concursul Mondial de Robotica din Saint Louis, SUA, competitie la care au participat peste 900 de echipe din 42 de tari. Echipa "AUtovortex" a realizat in cadrul evenimentului o demonstratie live cu cei doi roboti-vedeta care i-au adus titlurile.
In hub-ul gaduit in Politehnica bucuresteana, alaturi de "veteranii" de la Vianu s-au mai aflat echipele colegiilor Spiru Haret, Gheorghe Lazar, Dimitrie Catemir si Sfantul Sava. Lista liceelor participante nu este inca inchisa.
Concurs Național de Robotică, in cadrul caruia școlile înscrise vor prezenta robotul pe care l-au creat și vor disputa mai multe probe supuse jurizării, va avea loc in martie anul viitor. Echipa câștigătoare a FIRST Tech Challenge Romania va fi susținută de organizatori (Asociația Nație Prin Educație și McCANN Bucharest, BRD România și Vodafone România) pentru a participa la Campionatul Mondial de Robotică din St. Louis, SUA din aprilie 2017.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite