Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Echipamentele multifunctionale, o garantie a securitatii

24 Iunie 2006




n Blocarea accesului neautorizat, in cazul in care se introduce de mai mult de 3 ori parola gresit.


Touch-to-Print si e-Shredding pentru o siguranta sporita


Una dintre cele mai eficiente solutii de securizare, amintite anterior, este imprimarea pe baza de cod PIN sau parola, pentru fiecare utilizator fiind creat in sistem un mailbox propriu parolat, in care sunt stocate job-urile trimise catre echipamentul multifunctional. Potrivit lui Catalin Golban, consultant IT Eurocom, avantajele acestei solutii sunt: „Securitatea – prin introducerea unui cod PIN –, posibilitatea modificarii setarilor jobului, dupa ce acesta a fost trimis, si eliminarea problemei referitorare la amestecarea documentelor in echipament. Pentru a creste nivelul de securitate, fiecarui fisier i se poate atasa o parola de document, astfel incat, chiar daca este cunoscut codul PIN pentru contul utilizator, documentul nu poate fi tiparit decat dupa introducerea acestei parole“.


Alte solutii eficiente, enumerate de Silvia Teodor, consultant Marketing Eurocom, sunt operatia de e-Shredding, care permite suprascrierea cu date aleatoare a documentului original si a job-ului de imprimare stocat pe controller, dupa ce a fost tiparit (in scopul blocarii metodelor de recuperare a datelor), precum si criptarea fisierelor, cu ajutorul softului propriu al echipamentului.


O varianta de protectie mult mai avansata este imprimarea pe baza recunoasterii amprentei utilizatorului (optiune de tipul „Touch-to-Print“), care permite fie executarea tuturor job-urilor din mailboxul utilizatorului si, ulterior, stergerea acestora automata, fie accesarea respectivului mailbox pentru selectarea unor noi instructiuni.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite