Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cerere continua de experti SAP pe piata internationala. Prestatorii de servicii SAP din Romania pot acoperi lacunele

21 Noiembrie 2016



În Germania, numele României este încă adesea legat de anumite clişee, însă prestatorii de servicii IT activi la nivel internaţional şi-au extins deja de multă vreme activităţile nearshore acolo. De asemenea, tot mai multe companii din regiunea DACH (statele în care limba germană este limbă oficială: Germania-Austria-Elveţia) se bazează pe susţinere SAP din Europa de Est. Un reportaj de la faţa locului, care dezvăluie oportunităţi şi potenţialuri.



În multe dintre soluţiile software se ascunde know-how-ul specialiştilor români în tehnologia informaţiei. Cunoscătorii ştiu asta nu doar de la momentul la care Bill Gates a declarat că o cincime dintre specialiştii săi sunt de origine română. Cele mai recente cifre ale unui studiu realizat de Pierre Audoin Consultants (PAC) pentru Asociaţia patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) arată în plus faptul că piaţa software şi de servicii IT a crescut în ţară în 2015 cu 21 de procente.



Nu există încă studii detaliate pentru piaţa SAP locală, însă, conform declaraţiilor lui Sorin Găvănescu, vicepreşedinte ANIS, afacerea a luat amploare cel mai târziu odată cu constituirea SAP Romania în urmă cu 14 ani. În plus, SAP a iniţiat la Bucureşti cel mai important centru de consultanţă pentru tehnologii Cloud şi HANA din Europa, în cadrul căruia lucrează circa 400 de specialişti. În prezent, circa 95 de procente din top 300 companii locale sunt clienţi SAP.



Unul dintre primii furnizori de servicii IT, care s-a specializat timp de mai bine de 20 de ani în servicii software pentru companii, este CSB. Radu Magda, cofondator şi administrator al companiei, şi-a început cariera ca cercetător în cadrul Institutului Central pentru Informatică din Capitală. Compania sa a fost unul dintre primii parteneri ai IBM şi SAP în România. Cea mai mare parte dintre cei peste 40 de specialişti dispune de certificări SAP, IBM şi ISACA.

„CBS are o echipă de consultanţi SAP cu multă experienţă şi certificări internaţionale, care acoperă o gamă largă de funcţii ale familiei de produse SAP. În cadrul SAP Business Suite ne-am specializat în cursul a circa 100 de proiecte în logistică, HR precum şi CRM. Dispunem şi de un know-how SAP apreciabil în Business Analytics, Mobile Plattform şi HANA“, declară Radu Magda.



Furnizori de servicii SAP cu experienţă internaţională

SAP este considerat în România furnizor de vârf la nivelul soluţiilor de afaceri pentru intreprinderi mari şi mijlocii. În cazul întreprinderilor mari, mai ales a celor cu capital străin, SAP nu are de facto concurenţă reală. În jurul acestei poziţii puternice pe piaţă a SAP s-a dezvoltat o serie întreagă de prestatori de servicii. Asociaţii şi administratorii acestora dispun adesea de experienţă îndelungată dobândită în străinătate, fiind implicaţi în trecut în mari proiecte internaţionale SAP în diferite domenii.



Tags: SAP, ITC

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite