Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Record de trafic de date in reteaua Vodafone Romania

21 Februarie 2017



Vodafone România a anuntat înregistrarea uni record de trafic de date de Ziua Îndrăgostiților, care a marcat începutul campaniei sale aniversare de 20 de ani. Utilizatorii mobili ai operatorului au beneficiat de posibilitatea de a sărbători această zi specială împreună cu cei dragi bucurându-se de conținutul lor preferat și împărtășindu-și sentimentele și emoțiile.
Cea mai mare creștere a traficului orar de date gestionat de rețeaua Supernet™ 4G+ a fost de 53%, iar vârful consumului de date a fost înregistrat la ora 20:50 și a fost cu 33% mai mare în comparație cu o zi obișnuită. Din totalul de trafic de date, 57% a fost generat de clienții care utilizează abonamente, iar restul de 43%, de către utilizatorii de cartele.
Internetul reprezintă o parte activă din viața cotidiană a clienților noștri, după cum reiese din cifrele zilnice privind utilizarea datelor. Aniversarea de 20 de ani este o bună oportunitate pentru a le oferi acestora exact ceea ce apreciază mai mult, și anume șansa de a se bucura de cea mai performantă rețea mobilă din România, așa cum a fost certificată pentru al treilea an consecutiv de către auditorul independent P3 communications și, totodată, de cea mai rapidă rețea mobilă din România, așa cum a fost desemnată de către Ookla Speedtest. Suntem mândri că, în aceste condiții de trafic de date intens, rețeaua noastră a funcționat la parametri optimi în ceea ce privește disponibilitatea pentru clienți”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România.
Judeţele care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului de date pe parcursul întregii zile au fost Ialomița, Constanța, Giurgiu, Prahova, Vrancea, Galați și Călărași.
Cel mai mare consum înregistrat pe 14 februarie 2017 a fost generat de streamingul video, urmat de navigarea pe internet și de social media.
Vodafone România aniversează 20 de ani pe tot parcursul anului 2017 printr-o serie de inițiative dedicate clienților, iar oferta de internet gratuit nelimitat de Ziua Îndrăgostiților a fost prima dintre acestea. Brandul Vodafone este prezent pe piața românească din anul 2005, când a achiziționat Connex, care și-a lansat serviciile în 1997. De-a lungul istoriei sale pe piața locală, operatorul a investit cu prioritate în inovație, fiind primul care a furnizat servicii GPRS (în 2001) și mai apoi servicii 3G (în 2005) și 4G (în 2012). Lansarea primului serviciu de Relații cu Clienții (în 1997), a primei fundații corporative (în 1998), a serviciului de mesaje scurte – SMS – și a celor de date și fax (în 1998), precum și a primului serviciu de recunoaștere automată a vorbirii (în 2014) se numără printre premierele pe care Vodafone România le-a marcat pe piața de telecomunicații din țara noastră.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite