Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

MiVia Essential 350, un device dotat cu tehnologie NASA EMD

21 Februarie 2017



MiTAC Europe lansează MiVia Essential 350, prima brățară din lume pentru monitorizarea activității cu senzor EKG pentru citirea pulsului și tehnologie NASA EMD încorporată. Brățara fitness măsoară cu acuratețe ritmul cardiac si permite utilizatorilor să acceseze datele Indicelui Sănătate şi Organism (Health & Body) și să le îmbunătățească printr-o caracteristică unică de antrenare a respirației.

MiVia Essential 350 este un dispozitiv care oferă cea mai mare precizie de monitorizare a ritmului cardiac față de oricare altă brăţară cu monitor standard optic (OHR). Diferența este că acuratețea EKG este determinată de preluarea pulsului direct de la inimă și nu prin intermediul PPG (pletismograf) de la încheietura mâinii, pe care se bazează metoda OHR.
Datele produse de monitorul EKG sunt transmise și analizate de Indicele Health & Body al brățării. Prin atingerea senzorului EKG cu un deget, între 2-10 secunde, utilizatorul poate măsura ritmul cardiac iar prin atingerea senzorului EKG timp de 30 de secunde (versiunea limitată) sau două minute (versiunea detaliată), utilizatorul are acces la o gamă completă de informaţii, atunci când brățara este sincronizată cu aplicația Android sau iOS.
După două minute, aplicația afișează o prezentare detaliată a stării de sănătate, inclusiv „vârsta reală” a utilizatorului, nivelul de stres și chiar nivelul energetic al organismului. Aceste informații sunt însoțite de o interpretare a cifrelor obținute. Prin înregistrarea regulată a acestor informații, utilizatorii pot compara noile date cu ultima măsurătoare efectuată, pentru a ajuta la îmbunătățirea istoricului.
MiVia Essential 350 este primul dispozitiv purtabil pentru segmentul consumer din lume care utilizează tehnologia NASA EMD. NASA folosește această tehnologie pentru a anticipa micile schimbări ale rotației și revoluției Pământului afectate de fenomenele naturale, cum ar fi mareele și cutremurele. Aceste cunoștințe sunt critice pentru misiunile spațiale și, prin urmare, trebuie să fie extrem de precise și lipsite de erori.
Abrevierea EMD vine de la Empirical Mode Decomposition și reprezintă o parte fundamentală a tehnologiei de transformare Hilbert–Huang (HHT), o tehnologie marca NASA. Aplicațiile curente ale tehnologiei NASA EMD variază în diferite domenii de expertiză, de exemplu fizica astroparticulelor, fizica solară, turbulența atmosferică și multe altele.
Tehnologia NASA EMD ajută, de asemenea, la funcționarea optimă a Indicelului de sănătate și a activității de măsurare a respirației. Este dificilă monitorizarea ritmului respirației prin intermediul EKG, fără tehnologia EMD, deoarece atunci când semnalul este detectat de senzorul EKG, există o cantitate de semnal irelevant, astfel încât forma de undă a ritmului cardiac este neclară. Acest algoritm ajută la filtrarea zgomotului irelevant, iar dispozitivul poate vedea intervalul RR în mod clar.
Prin intermediul variabilității ritmului cardiac este calculat indicele de sănătate. Tehnologia EMD nu este nouă, inovația venind din faptul că este utilizată pentru prima dată într-un dispozitiv purtabil pentru segmentul consumer. Accesul la un jurnal de date precise despre starea de sănătate le permite utilizatorilor să fie mai atenți la sănătatea lor și să ia măsuri pentru a o îmbunătăți treptat. Brățara este prevăzută și cu funcția de Antrenament al respiraţiei (Breath Training) prin care utilizatorii pot face o serie de exerciții de respirație cu scopul de a-și îmbunătăți starea de sănătate şi pentru a reduce nivelul de stres.
Monitorizând cu exactitate ritmul cardiac și informațiile detaliate despre starea de sănătate și despre organism, utilizatorii își pot înțelege mai bine obiceiurile și și le pot schimba în bine. Valoarea adăugată a Essential 350 este că nu detaliază doar informații personalizate despre starea de sănătate a organismului, ci oferă utilizatorilor un instrument de a îmbunătăți funcționarea acestuia cu funcția de antrenare a respirației. Deși poate părea simplu, învățând cum să respirăm mai profund reprezintă o componentă cheie în îmbunătățirea funcţiilor organismului, pe lângă alți factori, cum ar fi exercițiile fizice și o dietă sănătoasă.”, a precizat Cosmin Dobranis, Country Director Mio pentru Româniași Ungaria.

Aparat de monitorizare a activității
Dincolo de aceste trei caracteristici de bază, MiVia Essential 350 acționează ca o brăţară fitness de monitorizare a activității zilnice. De îndată ce brățara percepe pași mai mari de 1,8 pași pe secundă, începe să-i ia în calcul ca ședință de alergare sau ca minute de activitate. De asemenea, monitorizează pașii, activitățile, distanța acoperită, caloriile arse, obiectivele zilnice și progresul în timp. Aplicația include un jurnal de somn, astfel încât utilizatorii pot analiza tiparele de somn pentru a-i ajuta să înțeleagă dacă obțin suficient somn de calitate.
Brățara elegantă este compatibilă cu smartphone-ul, permițând utilizatorilor să primească alerte ale apelurilor și mesajelor de pe WhatsApp, Facebook Messenger, Skype și Twitter. Această funcție poate fi dezactivată pentru a evita perturbațiile în timpul antrenamentelor sau sesiunilor personale, pentru a asigura echilibrul corect în viață.
MiTAC s-a dedicat dezvoltării unor produse de calitate superioară, pentru a ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate, atât pentru segmentul consumer, cât și pentru piața medicală. Obiectivul nostru este de a crea și produce dispozitive purtabile care nu doar că înregistrează și analizează datele despre funcționarea organismului utilizatorului, ci oferă și instrumentele necesare pentru a le îmbunătăți. MiVia reprezintă modul inteligent pentru o viață echilibrată.”, a precizat Cosmin Dobranis, Country Director Mio pentru Româniași Ungaria.
Lansarea MiVia Essential survine după introducerea pe piața de asistență medicală, la începutul acestui an, a soluției similare certificate medical, MiCor A100. Dispozitivul ajută personalul medical să monitorizeze ritmul cardiac și eventualele simptome ale problemelor cardiace.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite