Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Aplicatia bancara abSolut si-a testat deja competitivitatea

24 Iulie 2006




Liviu Gheorghe: Aplicatia abSolut este pregatita sa faca fata unui boom economic, asteptat de altfel pe piata romaneasca, poate dupa aderarea la UE. Nu avem nici un fel de probleme daca numarul de tranzactii bancare derulat prin aplicatie se va tripla intr-o perioada scurta de timp. Ceea ce constituie o preocupare pentru noi in dezvoltarea produsului deriva din alta necesitate, aceea de a face aplicatia sa fie si mai deschisa, sa poata face fata cerintelor oricarei banci, oricat de mari si cu produse oricat de diverse.


Cred ca tendinta este de a se dezvolta foarte mult retelele bancare teritoriale. Toti clientii nostri si-au dublat in ultimul an numarul de sucursale. Odata aplicatia conceputa pentru o retea mare si implementata intr-o banca avand o structura teritoriala, deschiderea de noi unitati inseamna pentru banca o munca de numai 10-20 minute pentru setari si atat. Trebuie doar ca banca, din punct de vedere infrastructura hardware, sa faca fata.


Market Watch: Este abSolut un produs care sa poata concura in afara?


Liviu Gheorghe: Solutia abSolut poate functiona la orice banca din strainatate, pentru ca sistemul bancar din Romania de azi este destul de aproape de cerintele din strainatate, reglementarile sunt similare. Ori noi am dezvoltat aceasta aplicatie si am perfectionat-o mereu la nivelul celor mai noi cerinte. Problema este insa de incredere a unor banci straine fata de o solutie care, desi destul de bine verificata (pentru ca efectiv functioneaza in 9 banci), este inca insuficient de „titrata“. In momentul de fata incercam sa gasim parteneri cu care sa penetram sistemul bancar dintr-o tara sau alta, parteneri care pot fi din zona de tehnologie sau din zona de business, apropiati de specificul nostru.


Am avut cateva colaborari cu firme straine care au venit cu intentia initiala de a vinde in Romania aplicatii similare aplicatiei noastre si dupa mai multe discutii s-a profilat mai mult posibilitatea de a vinde la ei acasa solutia noastra.


Adevarul este ca, acoperind o treime din sistemul bancar romanesc (cel putin ca numar de banci), firmele venite din afara incep sa ne trateze ca pe un concurent serios. Practic noi ne batem la licitatii cu firme straine nu cu firme autohtone si de cele mai multe ori am avut castig de cauza.


Au fost destule solicitari chiar si de cumparare a pachetului majoritar al Probass, venite de la firme din domeniul nostru sau fonduri de investitii. Noi credem ca nu suntem inca la nivelul optim pentru un asemenea pas.


Intrarea Romaniei in UE va fi un avantaj pentru produsele romanesti, inclusiv software, care vor beneficia de girul UE. Produsul abSolut, dupa integrare, va avea in portofoliu 9 banci europene, desi este vorba de aceleasi banci. Este doar o chestiune de mentalitate si de incredere.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite