Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

KPMG lansează raportul „Me, My Life, My Wallet”: Noul cadru privind interacțiunea cu clientul identifică factorii care influențează consumatorul multidimensional din prezent

11 Ianuarie 2018




Kruh afirmă: „Să considerăm doi bărbați născuți în același an, ambii desfășoară activități independente și ambii sunt foarte bogați. Ambilor le plac vinul și mașinile și ambii au fost căsătoriți de două ori. Ar trebui ca o afacere să îi trateze la fel pe cei doi clienți? Multe companii ar face acest lucru. Unul este un membru proeminent al familiei regale din Marea Britanie, iar celălalt este o vedetă a muzicii rock – sunt în lumi diferite dacă vorbim despre gusturile și preferințele lor. Acest exemplu ilustrează că profilul demografic, privit individual, nu reprezintă un factor predictiv precis al nuanțelor comportamentale. Aplicarea tuturor celor cinci ,Mys’ poate oferi o înțelegere mai bună a consumatorului.



Internet of things ajută companiile să adreseze în mod anticipativ nevoile clienților și să răspundă printr-un pachet în cadrul căruia experiența și interacțiunea devin gradual la fel de importante ca și produsul în sine. Noile tehnologii remodelează inclusiv fluxurile operaționale în companiile de comerț, nu numai maniera de abordare a clienților. În plus, acestea contribuie la creșterea accesibilității produselor și serviciilor la nivel național, contribuind și la creșterea calității vieții în ansamblu mai ales în economiile în curs de dezvoltare,” afirmă Adela Ciucioi, Audit Partner KPMG în România și Lider al CEE Shared Service Center, KPMG Audit Delivery Academy (ADA).

Portofelul clientului
Portofelul clientului oferă o nouă gândire despre relațiile noastre în schimbare cu banii, inclusiv forțele care influențează momentul, locul, modalitatea și motivul pentru care noi ne deschidem și închidem portofelele. Înțelegerea mixului între venit, cheltuială și economisire, precum și a modului în care acesta se modifică între generații și evenimente de viață, oferă un grad de inteligență sporit în comparație cu modelele tradiționale. Valorificarea dinamicii portofelului clientului și influențelor celor 5 „Mys” poate oferi mediului de afaceri o înțelegere mai profundă în cursa pentru clientul aflat într-o continuă evoluție.

De exemplu, potrivit constatărilor emise de KPMG Customer Insights, 22% din generația „millenials” își identifică părinții ca fiind o sursă de venit. Pentru a veni în sprijinul copiilor din generația ”millennials”, părinții din generația ”baby boomer” se confruntă acum cu cheltuieli neașteptate care influențează ce anume intră și iese din buzunarele lor.

Navigarea între generații
A fost o vreme când înțelegerea unei generații în mod particular, precum „baby boomers”, era suficientă pentru a prezice un comportament viitor. Odată cu prelungirea etapelor vieții și lipsa predictibilității în evenimentele vieții, navigarea între generații nu este anticipată cum era odată. Navigarea între generații prezintă o nouă perspectivă asupra modului în care acele schimbări în evenimentele vieții pot ajuta mediul de afaceri să anticipeze nevoi și preferințe dinamice.

Un exemplu este tendința de creștere a evitării pensionării: Aproape 20% din americanii care au peste 65 de ani rămân angajați și, dintre aceștia, 3 din 5 invocă problemele financiare ca fiind principalul motiv pentru care mai lucrează și după vârsta de 65 de ani.

Interpretarea semnalelor schimbării este esențială pentru a ține pasul cu clienții aflați într-o continuă schimbare. Găsirea modalităților de diseminare și analiză a acestor semnale va ajuta companiile să anticipeze mai bine nevoile și așteptările dinamice ale clienților.

România se înscrie în rândul tendințelor la nivel global și înregistrează o creștere accelerată a comerțului online, reușind să adopte rapid tehnologii noi în toate tipurile de comerț și în principalele fluxuri operaționale: achiziție, logistică, vânzare. Aceste optimizări cresc avantajul competitiv și începem să vedem jucători locali, care nu numai că obțin o creștere la nivel național, ci și se extind treptat la scară regională. Nu în ultimul rând, devine mai ușor pentru producătorii români în ansamblu să se adreseze direct pieței globale sau, cel puțin, pieței europene. Pentru a facilita procesul, Comisia Europeană a propus noi măsuri practice în cadrul pachetului privind modernizarea TVA pentru tranzacțiile online transfrontaliere dintre întreprinderi și consumatori. Noi, ca profesioniști ai fiscalității, ne implicăm în aplicarea unor astfel de măsuri benefice,” afirmă Ramona Jurubiță, Deputy Senior Partner și Head of Tax & Legal, KPMG în România.

Despre KPMG
KPMG este o rețea internațională de firme membre care furnizează servicii de Audit, Consultanță fiscală și Consultanță în afaceri în 154 de țări, având peste 197.000 de profesioniști în toată lumea. Firmele membre independente din rețeaua KPMG sunt afiliate la KPMG International Cooperative („KPMG International”), o entitate elvețiană. Fiecare firmă membră a rețelei KPMG reprezintă o entitate distinctă și separată din punct de vedere juridic.
În România și Moldova, KPMG are 6 birouri localizate în București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Timișoara și Chișinău.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite