Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

COMOTI participă la dezvoltarea facilităților de testare a echipamentelor destinate misiunilor spațiale

23 Mai 2018






O valorificare la nivel superior a experienței anterioare

În prezent etapa de fabricație a incintei termice mari este aproape de final, urmând să fie predată beneficiarului în perioada următoare pentru a testa subansamble mari ale sondei spațiale JUICE. Incinta mare este construită în mare parte folosind cunoștiințele acumulate în timpul desfășurării activităților corespunzătoare incintei mici, însă cu o construcție mai solidă datorată greutății și dimensiunilor mai mari, atât ale incintei, cât și a echipamentelor testate. Figura 8 ilustrează o reprezentare extrasă din softul de proiectare 3D a integrării incintei mari în camera de testare Focal 6.5.
Rezultatele obținute în urma acestui proiect au fost apreciate atât de Centrul Spațial din Liege, cât și de beneficiarii acestora, Airbus Defense and Space și Agenția Spațială Europeană. Strategia INCDT COMOTI este de a implementa cunoștiințele acumulate în cadrul acestui proiect, dar și în alte proiecte din domeniul spațial cu scopul de a menține România pe piața industriei spațiale europene.
Domeniul spațial este unul provocator, însă INCD Turbomotoare COMOTI este printre singurele companii din România furnizoare de produse hardware pentru acest domeniu, având ca obiectiv continuarea dezvoltării de echipamente de testare și asamblare la sol (Mechanical Ground Support Equipment), dar și a unui echipament de tip flight hardware.



Tags: Cercetare, COMOTI

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite