Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Lecţia terenului nepregătit

22 Iunie 2018



Un studiu publicat la începutul acestei luni de KPMG şi firma de consultanţă Harvey Nash, la care au participat aproape 4000 de factori de decizie IT din 84 de ţări, arată că, pentru prima dată după zece ani, bugetele IT şi cheltuielile cu personalul specializat au început să crească, generând motive de optimism pentru viitor. În acelaşi timp însă, mulţi dintre cei chestionaţi declară că întâmpină dificultăţi majore în implementarea unei strategii digitale eficiente în cadrul firmelor unde activează, motivul cel mai invocat fiind lipsa de pregătire adecvată a terenului pentru trecerea la universul digital.

Conform rezultatelor studiului, zonele de securitate cibernetică şi de confidenţialitate date au reprezentat motoarele de accelerare a dinamicii construcţiei bugetare, cu impact direct în creşterea cheltuielilor cu IT-ul, un factor esenţial aici fiind reprezentat de intrarea în vigoare, la 25 mai 2018, a Regulamentului General de Protecţie Date. Acesta, cuplat cu intensificarea atacurilor cibernetice, a determinat aproape un sfert din consiliile de administraţie ale organizaţiilor intervievate să prioritizeze cheltuielile cu măsuri de protecţie cibernetică, în vreme ce o treime dintre cei intervievaţi au crescut nivelul de prioritate al cheltuielilor cu soluţii de gestionare a riscurilor operaţionale.
Studiul a descoperit că organizaţiile cele mai profitabile au întreprins deja măsuri pentru a-şi reclădi zona operaţională în jurul nevoilor clienţilor, astfel generând noi oportunităţi de manifestare pentru directorii IT. Analiştii KPMG merg chiar până la afirma, pe baza rezultatelor, că în aceste organizaţii care au devenit mai eficiente directorii IT şi-au modificat radical mentalitatea. Au renunţat la a se mai preocupa de bugetul aflat sub controlul lor şi au început treptat să se gândească la impactul acţiunilor lor asupra pieţei externe a firmei şi asupra clienţilor acesteia.
Construirea unei afaceri axate pe client înseamnă asigurarea stabilităţii şi fiabilităţii sistemelor IT. De aceea, o altă prioritate pentru consiliile de administraţie, şi un motiv de revenire a bugetelor IT în zona verde, este legată de consolidarea unor platforme IT stabile şi securizate. Iar asta înseamnă, la rândul ei, o schimbare de gândire strategică. Costurile unor mişcări greşite în aceste circumstanţe pot fi extrem de mari, aşa cum a demonstrat-o cel mai recent incidentul Visa din mai 2018, când milioane de utilizatori de carduri Visa din mai multe ţări nu au putut face plăţi cu cardul din pricina unor cedări hardware de sistem.

Rolul directorilor digitali
Mai este un element de luat în calcul aici, conform analiştilor. Cifrele arată că directorii IT, chiar dacă au o înţelegere profundă a impactului tehnologiei asupra industriei în care activează firma lor, se simt mai puţin încrezători în privinţa deţinerii unei viziuni eficiente de folosire a tehnologiilor digitale pentru transformarea propriilor organizaţii. Ca atare, conform autorilor studiului, firmele de succes au ajuns deja să deţină directori IT şi aşa-numiţi „directori digitali“ care lucrează în tandem pentru obţinerea de profituri de pe urma tehnologiilor inovative.
Jumătate din organizaţiile cu un director digital dedicat şi mai bine de 40% din organizaţiile cu un director digital numit susţin că au la ora actuală o strategie digitală coerentă pentru viitor, faţă de un procent de doar 21% în cazul firmelor care nu au ocupată o asemenea poziţie. Mai mult, aceste firme au fost mai înclinate să-şi reproiecteze procesele de afaceri pentru a profita de pe urma tehnologiilor digitale decât firmele care au doar un director IT.
Agitaţia generată de tehnologiile digitale ar putea explica un alt rezultat al studiului, anume acela că directorii IT încep să se simtă tot mai puţin fericiţi cu carierele lor. Practic, doar 13% dintre ei au spus că s-au mai simţit împliniţi în ultimul an de activitate. Cei mai satisfăcuţi directori IT la nivel global provin din cadrul organizaţiilor non-profit, al industriei farmaceutice şi din domeniul mass-media şi entertainment. Cu toate acestea, cei mai mulţi directori IT continuă să-şi construiască o carieră de profil. Peste o cincime din ei au declarat că ocupă aceeaşi poziţie de peste 10 ani, iar trei cincimi afirmă că intenţionează să rămână pe aceeaşi poziţie o perioadă de cel puţin doi ani.
În fine, un alt rezultat interesant al studiului este legat de diversitatea de gen în IT. Practic, procentul femeilor care ocupă poziţii de leadership IT a crescut de la 7% cu şase ani în urmă la 12% în 2018, ceea ce arată o evoluţie pozitivă a diversităţii, chiar dacă în valoare absolută procentul rămâne mic. Cifrele studiului arată că, la ora actuală, doar unul din cinci membri ai unei echipe tehnologice este femeie, ceea ce înseamnă o plajă enormă de îmbunătăţiri. Mai ales că un alt studiu publicat cu câteva luni în urmă de Harvard Business Review a tras concluzia clară că organizaţiile care au femei în conducere în proporţie de cel puţin 30% înregistrează creşteri ale nivelurilor de profitabilitate de cel puţin 15%.



Tags: IT

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite