Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Tehnologiile generice și industriale în context european și național

14 Februarie 2019






O asociație pentru promovarea înaltei tehnologii

În fotografie apare o imagine de la conferința de presă (Sala Prezidiului, 6 noiembrie 2017) prilejuită de Forumul de nanoelectronică menționat mai sus. De la stânga la dreapta apar dr. Daniel Lăpădatu (Bruxelles), dr. Mircea Dușa (Leuven, Belgia), prof. Sorin Cristoloveanu (Grenoble, Franța), acad. Ioan Dumitrache, secretar general al Academiei (din partea gazdei manifestării), acad. Dan Dascălu, dr. Andreas Wild (Munchen). Cu această ocazie s-a menționat explicit necesitatea unei orientări strategice la nivel național, bazată pe analiza resurselor și a oportunităților. Ulterior a devenit clar că o astfel de preocupare a Academiei Române va fi exploatată la nivelul tehnologiilor avansate, în contextul mai larg al celei de a 4-a revoluții industriale.

Pe de altă parte specialiștii din țară și din străinătate prezenți la București au hotărât să își permanentizeze colaborarea într-o comunitate (Forum of Romanians in Micro- and Nanoelectronics, FRMNE), care să intensifice colaborarea în acest domeniu, sub egida Academiei Române, după cum se poate vedea la adresa www.link2nano.ro/acad/FRMNE.

În aceeași ordine de idei menționăm faptul că în anul 2018 a apărut Asociația pentru Tehnologii Generice și Industriale (ASTEGI), destinată promovării înaltei tehnologii. Scopul și obiectivele acestei asociații sunt prezentate pe site-ul www.astegi.ro.
Asociația ASTEGI își propune - printre altele – să colaboreze în definirea unui domeniu de tehnologii de perspectivă, la evaluarea competențelor existente în țară și a domeniilor de aplicație de interes, contribuind astfel la elaborarea unei strategii naționale. Rolul asociației este legat în special de conexiunea cu industria și de accelerarea procesului de inovare. Echipa care a demarat această activitate (și din care fac parte și specialiștii din fotografie) are o expertiză relevantă pe această linie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite