Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Continua educatie sau cum transformi oameni obisnuiti in mari performeri

22 Septembrie 2006




De ce ii vaduvim pe copii si pe tineri fiind participanti la impostura prin nepasare, prin amanare, prin revolta interioara care sublimeaza romaneste in nesfarsite “talk show-uri” de gang?


Mai mult, mediatizam in exces numai esecurile, crizele, disperarile. Fiti incredintati ca exista astazi in Romania si altfel de profesori: pasionati, dedicati, cu inalta expertiza de continut si cu VOCATIA neatinsa.


In viata unui om, profesorii, trainerii, educatorii au un rol important. Eu, si inca sunt multi ca mine din fericire, datorez enorm. Sunt in mare parte ceea ce m-au invatat ei ca pot fi. Mi-i amintesc perfect. De la invatatoarea Butoi, Directoarea Baluica, profesorii de franceza Tita si Opris, pasionatul matematician Voiculescu, pana la Caius Iacob si profesoara Cruceru. Si ultimul, dar nu cel din urma, Andrei Plesu.


Ei au creat standardul meu. Si multi alti pentru care nu am aici suficient spatiu.


Altii au venit sa confirme sau chiar sa ridice stacheta: profesorii-bancheri de la Swiss Bank Corporation, profesorul David James de la Henley, trainerii de leadership angajati de IBM.


Si nu e nimic dramatizant in enuntul ca felul in care adresam aceasta problema va avea impact asupra viitorului economiei.


Prea multi studenti se formeaza profesional si atitudinal, nu prin furcile caudine ale severelor examene, sau prin traficul de influenta de care vorbeam, ci prin programele de training ale companiilor care ii angajeaza inca din studentie.


Ei ar trebui sa fie intrebati despre distanta dintre curricula si viata practica eficace si eficienta in care lor li se cere sa produca performanta.


Modelul de investitie al Irlandei din anii ’60 s-a dovedit inspirat, dar a fost nevoie de timp si de cooperarea opozitiei pentru a da timp economiei sa dovedeasca cresterea estimata.


Vestea buna, pentru oricine mai are respect pentru consistenta si valoare, pentru demersul in sine al cunoasterii, este ca nu va mai dura mult. (Vestea rea este ca dureaza deja de prea mult timp).


Educatie continua in banking si IT
(clasic sau alternativ)


Previziunile anuntate sunt ca mediul bancar si cel de IT&C din Romania vor absorbi mii de noi angajati in anul urmator. Sunt doua industrii care reclama permanent ca diferentiatorul lor competitiv este factorul uman. Din ele imi voi extrage in continuare si cateva exemple.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite