Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Specialistii in securitatea informatiei - sfaturi pentru o cariera de succes

22 Septembrie 2006




Cei intervievati au afirmat ca organizatiile lor cheltuiesc mai mult de 43% din bugetul de securitate IT pe personal, educatie si training, si ca este de asteptat ca acest procent sa creasca considerabil in urmatorul an.


Specialistii au mai declarat ca exista un interes tot mai mare in training-ul pentru continuitatea de business (50,5%), forensics (50,3%) si managementul riscului (48%).


Peste 60% dintre cei intervievati au afirmat ca planuiesc sa obtina cel putin o certificare in domeniul securitatii informatiei anul viitor.


IDC estimeaza ca numarul specialistilor de securitate a informatiei din toata lumea va creste pana la 1,9 milioane in anul 2009, ceea ce reprezinta o rata anuala de crestere de 8,5%.


Studiul a mai scos in evidenta faptul ca managerii sunt tot mai interesati sa angajeze personal certificat, deoarece acest lucru indica o mai mare competenta si o mai buna calitate a muncii. Managerii cred, de asemenea, ca personalul certificat se acomodeaza cel mai bine cu politica, conformitatea si regulamentele organizatiei. Un alt fapt de luat in considerare este acela ca managerii organizatiilor prefera personal cu experienta in wireless security (35%), in managementul identitatii si accesului (32%), in managerizarea evenimentelor de securitate sau managementul informatiei (31%) si in sistemele de prevenire a intruziunilor (31%).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite