Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

CSB acorda prioritate IT Governance

23 Octombrie 2006




Conceptul IT Governance se impune


Radu Magda, General Manager CSB, este de parere ca “solutiile pentru IT Business Continuity & Disaster Recovery trebuie sa fie de fapt parte din strategia operationala IT a oricarei organizatii. Aceasta strategie este guvernata de politica de dezvoltare a sistemelor IT din cadrul organizatiei, care trebuie gandita si aplicata in perfecta coordonare cu misiunea si obiectivele de dezvoltare ale afacerii de baza, sau cu alte cuvinte, aplicarea conceptului de “IT Governance” – alinierea si adecvarea serviciilor IT la sistemele de control si conducere ale companiei.”


Exista multe institutii si asociatii care se ocupa cu realizarea de standarde si recomandari de buna practica prin care se indica cele mai bune metode pentru a asigura o strategie de IT Governance adecvata. Una dintre cele mai cunoscute si apreciate dintre aceste organisme este ISACA (Information Systems Audit & Control Association). Cu mai mult de 50,000 de membri in 140 de tari, ISACA este recunoscuta ca fiind liderul mondial in asigurarea IT governance, respectiv stabilirea strategiilor, managementul, controlul si securitatea sistemelor informatice. ISACA asigura si administreaza certificarile Certified Information Systems Auditor™ (CISA®) si Certified Information Security Manager™ (CISM™).


Bunele practici ale COBIT - Control Objectives for Information and related Technology, sintetizate in acest ghid si care reprezinta de fapt consensul expertilor, membri ai ISACA, ajuta la optimizarea investitiilor in IT pe de o parte si ofera elemente de referinta, de standardizare chiar, pe de alta parte. Importanta sistemelor IT in derularea oricarui tip de activitate este o certitudine, fie ca vorbim de mediul privat, de sectorul public si administratie, de utilitati, etc. Exista prevederi legale, chiar si in Romania, referitoare la evaluarea (auditarea) implementarii si/sau operarii sistemelor IT, evaluare ce trebuie efectuata de experti certificati ISACA. Aceasta abordare trebuie extinsa astfel incat sa fie controlata calitatea tuturor produselor si serviciilor IT oferite de furnizorii existenti in piata, si care sa confirme in ce masura acestea sunt aliniate conceptului de IT Governance. In acest context concret, Computer Sharing Bucuresti, prin intermediul specialistilor sai membri ISACA si certificati CISA, ofera servicii de audit si consultanta care au ca scop asistarea clientilor pentru aplicarea conceptului de IT Governance, adica integrarea si alinierea infrastructurii IT cu strategia si obiectivele globale ale organizatiei.


Continutul acestui articol a fost realizat in urma unei mese rotunde desfasurate la sediul Computer Sharing Bucuresti (CSB), la care au participat: Radu Magda, General Manager, Iulia Tufis, Project Manager si Mihai Iacoban, Certified Information System Auditor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite