Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Viziunea ATEN: Cele 3 motive pentru care lucrul de la distanță depinde mai mult de hardware decāt de software

07 Mai 2021




În concluzie, dispozitivele hardware pot oferi, în scenariile de lucru de acasă, securitate mai bună decât cele software, mulțumită accesului direct, la nivel de BIOS, la serverele companiei. De asemenea, pot oferi separarea rețelei publice de cea privată, eliminărea posibilității de a descărca un virus și integrarea unei funcții de monitorizare și înregistrare a sesiunilor, astfel încât administratorii să poată observa accesul neautorizat și alte incidente.

Fiabilitatea

Utilizarea soluțiilor complet software lasă persoanele și organizațiile expuse la limitările cu care se confruntă platforma în materie de lățime de bandă. Pandemia de Coronavirus a evidențiat cel mai bine această problemă, întrucât munca de acasă a generat o creștere consistentă a numărului de utilizatori care, deseori, a condus la blocarea serverelor. Switch-ul Seamless Presentation with Quad View Multistreaming elimină această problemă, deoarece folosește propria aplicație și o interfață grafică web, ce nu sunt supuse la stresul cu care se confruntă majoritatea platformelor pentru video-conferințe.



În același fel, CN9600 oferă funcționalitate IP, ceea ce înseamnă că utilizatorii dispun de o conexiune directă la PC-ul companiei, indiferent unde s-ar afla. Datorită unei funcții integrate de conținut media virtual, acest dispozitiv permite și transferul de fișiere la distanță, diagnoză și testare, precum și actualizări pentru sistemul de operare și aplicații. Mai mult decât atât, acest dispozitiv KVM este compatibil cu cele mai importante platforme Windows, Mac OS, Sun, Linux, precum și echipamente VT100. Pe lângă fiabilitatea conexiunii, CN9600 este prevăzut cu dublă conexiune LAN și alimentare duală, ceea ce garantează funcționarea în cazul apariției unor probleme de rețea și de alimentare.

Productivitatea
Una dintre principalele îngrijorări ale companiilor cu angajați care își desfășoară activitatea de la distanță este legată de productivitate. Unele studii susțin că munca de la distanță duce întotdeauna la îmbunătățirea productivității, dar un studiu Gallup din anul 2017 arată că acest lucru este adevărat numai atunci când angajații lucrează de la distanță o parte sau cea mai mare parte a timpului, dar nu tot timpul. Studiul a mai arătat că este optim ca angajații să se întâlnească online cu managerii și colegii. Pentru cazurile în care astfel de întâlniri sunt mai greu de organizat, o soluție hardware de acces de la distanță se dovedește deosebit de utilă. Accesul stabil la computerul de la birou permite evitarea problemelor pe care le implică platformele software.



De exemplu, o importantă platformă dedicată colaborărilor s-a confruntat cu întreruperi, timpi mari de încărcare, mesaje care nu se trimiteau, camere web și microfoane care nu se conectau, precum și lipsa notificărilor. Toate acestea reprezintă piedici în activitatea profesională și cauzează o scădere semnificativă a productivității tuturor celor care bazează exclusiv pe soluții software.

Concluzie

Munca de la distanță, în special de acasă, se transformă în noua realitate pentru mulți oameni. Este de ajuns să ne uităm la Google, companie în cadrul căreia majoritatea angajaților au lucrat anul trecut de acasă. În aceste condiții, adoptarea de soluții hardware robuste ca alternativă la platformele software terțe poate îmbunătăți securitatea datelor, fiabilitatea și chiar productivitatea.



Pentru mai multe informații despre produsele hardware ATEN dedicate lucrului de la distanță, vizitați:



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite