Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ALCATEL ofera servicii imbunatatite Metro Ethernet cu ajutorul MPLS

23 Octombrie 2006




Comparand diferite arhitecturi implementate in zona EMEA, din punct de vedere al veniturilor la nivel enterprise, un studiu OVUM estimeaza o dinamica a cresterii de la 487 milioane Euro (2007) la 1 480 milioane Euro pentru Ethernet over MPLS (2010), care o situeaza mult in fruntea celorlalte tehnologii: Ethernet over WDM, Ethernet over SDH, Ethernet pe fibra optica sau acces pe perechea de cupru. Este imperativ ca Service Providerii sa vada dezvoltarea Metro Ethernet conjugata cu strategiile multiservice convergente. Multi Protocol Label Switching este tehnologia cheie care permite service providerilor sa treaca dincolo de serviciile best-effort disponibile cu tehnologiile vechi de bridging.


Ca argumente ale superioritatii solutiei Ethernet over MPLS se pot aduce serviciile mai bogate, scalabilitatea (zeci de mii de servicii si utilizatori), fiabilitatea (convergenta MPLS Fast Reroute sub 50 milisecunde), QoS (traficul MPLS suporta QoS end-to-end) activarea serviciului (model universal de configurare per serviciu- clientii utilizeaza propria schema VLAN), disponibilitatea instrumentelor serviciilor OAM (operatiuni, administrare si mentenanta).


Alcatel raspunde acestor provocari cu o solutie de clasa carrier verificata care ofera furnizorilor de servicii avantaje competitive semnificative. Acestia isi pot creste veniturile printr-o gama de servicii diferentiate, avand garantia satisfacerii stricte a parametrilor SLA. In plus, solutia Alcatel cuprinde o gama completa de tehnologii Ethernet optimizate corespunzator necesitatilor furnizorilor de servicii individuali.


Arhitectura de livrare a serviciilor Metro Ethernet propuse de Alcatel combina avantajele MPLS (scalabilitate, timp de convergenta, Quality of Service) cu avantajele Ethernet-ului (cost mai mic per bit, banda larga disponibila, acceptanta ridicata).


Prin unificarea serviciilor de voce, date si video, servicii cumparate anterior de la diversi furnizori, un furnizor isi poate creste cota de piata. Solutia Alcatel ofera furnizorilor ce doresc sa se extinda gama de servicii Ethernet sau introduce o noua serie de servicii. Abordarea orientata pe servicii are la baza tehnologia MPLS pentru a garanta SLA si a asigura extinderea lina a serviciilor in retelele MAN si WAN. Gama larga de servicii Ethernet a solutiei Alcatel include:


* virtual private LAN services (VPLS)


* servicii de linie inchiriata virtuala (VLL) ce permit conectarea intre doua site-uri folosind banda in comun


* servicii de linie privata Ethernet ce permit conectarea a doua site-uri folosind o banda dedicata realizata pe sistem SDH sau reteaua WDM


* Ethernet to Frame Relay /cell relay (permite conectarea de site-uri multiple folosind in comun banda prin functionarea mai multor tipuri de servicii


* Servicii de acces Internet dedicat ce permit accesul la Internet prin interfata Ethernet



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite