Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Gates poate sta linistit, Linux hiberneaza!

23 Octombrie 2006




De ce? Pentru ca:


* 65% sustin ca solutiile open source au adus inovatia in cadrul companiei, iar


* 67% dintre companii s-au orientat spre open source datorita costurilor mult mai scazute de exploatare (CIO Insight, 2005)


George Weiss este vicepresedinte si analist de baza la Gartner. Weiss analizeaza pentru Gartner piata serverelor si a sistemelor de operare inca din 1985. De asemenea, este coordonatorul echipei de cercetare si analiza Unix, Linux si a altor sisteme open source. Weiss are o experienta de peste 30 de ani, ocupand in aceasta perioada o varietate de pozitii in industria IT&C, de la marketing, pana la pozitii de analist.


Inainte de a se alatura echipei Gartner, Weiss a ocupat pozitii de marketing la Elbit, General Instrument, AT&T Bell Labs si ITT, fiind in acelasi timp consultant IT.


Weiss este licentiat „computer science” la Drexel University si are un master in comunicare la colegiul William Patterson si unul in „business administration” la Universitatea Adelphi. De asemenea, Weiss a absolvit Stevens Institute of Technology.


Profesional, are o imagine foarte clara despre el: „imi place sa descopar modele, tendinte si disfunctionalitati in cea mai rapida piata din lume - tehnologia IT, si apoi sa comunic aceste informatii sub forma de sfaturi practice si pentru beneficiul clientilor nostri”.


Tudor Chirtoaca



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Radu
People, let's face it: banii pun lumea in miscare. Actiunile astea de grup nu pot avea un succes semnificativ de masa. Pana la urma Open Source, Linux... toate ajung la o forma comerciala pt ca trebuie bani sa dezvolti un produs si nu doar entuziasm. E cea mai mai greseala sa crezi ca Open Source sau Linux e gratis; o fi mai ieftin dar gratis sigur nu e. Si daca tot nu e free, tre sa fie mult prea ieftin ca oamenii sa renunte la windows. E putin diferit la nivel de corporatii, de oameni care se pricep dar si aici lucrurile nu sunt clar cat de "mai ieftin" iesi cu open source, mai ales ca experientele costa si nimeni nu vrea sa la faca pe propria piele.
29 Octombrie 2006, 08:58:11
Tudor Chirtoaca
Salut Radu, Iti multumesc pentru comentarii. In primul rand, nu spune nimeni ca Linux este distribuit DOAR gratuit. Distributia comerciala a sistemelor de operare bazate pe open source, precum Linux, este subiect de afaceri si multe dintre marile companii din IT beneficiaza de pe urma lui, precum IBM, HP etc. Totusi, nu trebuie sa uitam ca Linux a luat nastere in urma unei pasiuni si a fost distribuit fara nici un scop comercial. Ulterior, a devenit un fenomen care a luat amploare, dar exista si acum posibilitatea de a descarca sistemul in mod gratuit. Totul este sa stii cum se instaleaza si cum se foloseste. Nu-ti cere nimeni bani pentru asta. In ceea ce priveste implementarea unei solutii open source in cadrul unei companii, managerii IT nu sunt obligati sa faca experimente, intotdeauna exista companii de consultanta care iti pot oferi expertiza si servicii de implementare. Fireste, lucrurile sunt mult mai complexe de atat, dar ar fi nedrept sa afirmam ca Linux sau orice alt sistem open source este un experiment.
31 Octombrie 2006, 03:20:18
-
:blink:
31 Octombrie 2006, 01:30:11