„No Time for Downtime“, modelul unui eveniment de referință
Cea de a XIX-a ediție a evenimentului „No Time for Downtime“, organizat anual de compania Maguay cu sprijinul partenerilor săi tehnologici, a reușit să înregistreze o participare record. Unsemnal îmbucurător atât pentru piața IT locală – care, în pofida climatului economic dificil, își menține un interes crescut pentru noile tehnologii – cât și pentru organizator, care a primit astfel o confirmare în plus a faptului că „No Time for Downtime“ a devenit un reper durabil al industriei IT&C românești. Am purtat o discuție „la cald“ despre apetitul tehnologic al pieței locale și despre cât de importante sunt parteneriatele dintre integratorii de sisteme și generatorii de tehnologie cu Eduard Pughin, general manager Maguay Computers.
Cât de mare este „apetitul“ companiilor locale pentru tehnologiile prezentate în cadrul evenimentului „No Time for Downtime“? Diminuează adopția cloud acest interes, în condițiile în care, conform Eurostat, în 2021 România ocupa penultimul loc în clasamentul utilizării serviciilor cloud în cadrul companiilor?
În general, companiile românești sunt interesate de noile tehnologii, chiar dacă de la interes la acțiune este o distanță apreciabilă. În ceea ce privește influența ofertei as-a-Service asupra comportamentului de achiziție, apreciem 2022 ca pe un an în care opțiunile pentru soluțiile de tip cloud public, privat sau hibrid au început să reprezinte o alternativă foarte serios luată în considerare la arhitecturile tradiționale on-premise. Dar rezultatele efective le vom vedea în anii următori. Vedem însă de câțiva ani un interes în România pentru soluțiile de securitate. Iar un indicator concret în acest sens este creșterea semnificativă a vânzărilor mai multor producători de astfel de soluții, în paralel cu creșterea nivelurilor de preț!
Maguay a prezentat în zona demo a evenimentului o serie de echipamente și soluții dedicate pentru tehnologii de vârf, precum High Performance Computing, Artificial Intelligence sau Machine Learning. Există cerere de astfel de produse hardware și software și pe piața locală?
Cu soluțiile de inteligență arficială adresăm în mod deosebit domeniul cercetării. Am livrat deja către clienți importanți soluții de procesare bazate pe arhitectura Ampere, ca de exemplu la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca – un sistem NVIDIA DGX-1 pentru procesare AI – sau la Universitatea Politehnica din București – un sistem NVIDIA A100 Tensore Core pentru Machine Learning. Pe de altă parte, tot mai multe aplicații de business încep să „profite“ de algoritmii inteligenți și să-și instaleze tot felul de aplicații de business care se bazează pe ML și AI.
„No Time for Downtime“ a ajuns anul acesta la a XIX-a ediție, un rezultat remarcabil pentru piața IT locală, dar nu numai. Ce planuri aveți pentru ediția a XX-a?
Înainte de toate se impune o mică precizare: 2022 a marcat o dublă aniversare pentru Maguay: 30 ani de când a luat naștere compania și 20 ani de când organizăm evenimentul „No Time for Downtime. În primul an al pandemiei am sărit o ediție, dar cele de anul trecut și de anul acesta au reprezentat o revenire în forță după pauza impusă. Anul acesta interesul specialiștilor a fost sporit, partenerii noștri au fost în număr mare alături de noi și am reușit să stabilim un record, având nu mai puțin de 14 prezentări în cadrul celor două sesiuni ale evenimentului. Motiv pentru care ne gândim serios ca anul viitor să schimbăm puțin – atât formatul, cât și locația – pentru a acomoda toți expozanții, dar și numărul tot mai mare de specialiști interesați de soluțiile prezentate de Maguay și partenerii săi.
Cât de mult a contat și contează sprijinul partenerilor Maguay în stabilirea acestor recorduri de longevitate?
Livrăm mereu cea mai nouă tehnologie, cel mai repede. Pentru a vă face o idee clară în acest sens, în 2023 Intel va lansa generația a 4-a a procesoarelor Xeon Scalable, iar noi deja lucrăm cu ele ca să dezvoltăm noile echipamente Maguay eXpertServer bazate pe acestea. Pe de altă parte, configurabilitatea produselor și soluțiilor din portofoliul Maguay reprezintă un beneficiu major pentru clienții noștri, care primesc aceeași calitate ca în cazul companiilor foarte mari, dar fără dezvantajele tehnologiilor de tip vendor lock-in și a rigidității soluțiilor „bătute în cuie“. Desigur că nu am putea face singuri cele menționate fără sprijinul partenerilor noștri. Așa cum am subliniat și în deschiderea ediției 2022 a evenimentul „No Time for Downtime“, provocărilor actuale – internaționale, dar și celor naționale – le putem răspunde eficient folosind forța parteneriatelor încheiate între integratori și generatorii de tehnologie.
„No Time for Downtime“, din perspectiva partenerilor Maguay
„Felicitări echipei partenerului nostru Maguay pentru încă o ediție de succes a evenimentului pe care îl organizează anual, «No Time for Downtime», devenit de acum tradiție. Cu această ocazie am prezentat viziunea Oracle legată de platformele integrate Oracle de tip Engineered Systems, ce oferă înaltă performanță și disponibilitate la un cost scăzut prin extinderea capabilităților oferite: implementarea mai multor baze de date și aplicații, procesarea unui volum mai mare de date, acomodarea unui număr mai mare de utilizatori, consolidarea unui număr mai mare de workload-uri, procesarea unui număr mai mare de tranzacții și o putere sporită de analiză.“ Florin Drăgănescu, Alliances & Channels Leader, Oracle România
„Ne bucurăm că am putut lua parte la cea de-a 19-a ediție a «No Time for Downtime», evenimentului deja de referință pentru piața de IT din România. A reprezentat un eveniment de anvergură în cadrul căruia au fost prezentate cele mai performanțe soluții pentru siguranța organizațiilor, la care au participat clienți din diverse sectoare de activitate, în număr mare, fapt care demonstrează încă o dată aprecierea pe care Maguay o plasează în rândul clienților și partenerilor. Avem convingerea că acest eveniment marchează un pas important în creșterea vizibilității portofoliului de produse şi soluţii Microsoft, iar împreună putem susține procesul de transformare digitală în România.“ Adrian Marinescu, Partner Development Manager, Microsoft România
Parerea ta conteaza:
(0/5, 0 voturi)