HyRo 2.0 – un proiect menit să accelereze dezvoltarea economiei hidrogenului în România
O altă componentă importantă a proiectului HyRo a vizat atragerea de specialişti şi tineri cercetători din România şi străinătate, proiectul generând o serie de locuri de muncă pentru tineri, doctoranzi şi post-doctoranzi. Noua infrastructură de cercetare va activa într-o zonă de interfață multidisciplinară, având nevoie de cercetători cu specializări diverse (matematică, chimie, fizică, inginerie).
Pași spre viitor – obiective, provocări și direcții strategice
Pe termen lung, ICSI îşi propune să insiste în zonele sale de competență şi să dirijeze cercetările şi investițiile în special în zona demonstrativă, prin care se pot crea „punți de colaborare” cu mediul economic şi prin care ICSI să activeze ca organizație suport atât pentru politicile naționale de energie şi mediu, cât şi ca furnizor de soluții tehnologice pentru business. Pe termen scurt şi mediu, ICSI şi-a dezvoltat o strategie pentru a-şi realiza viziunea de a deveni un hub de cercetare şi dezvoltare tehnologică în energie. În acest context, proiectul strategic pentru România, Hubul Român de Hidrogen și Noi Tehnologii Energetice – RoHydroHub, proiect propus de catre ICSI Rm. Valcea reprezintă unul dintre proiectele care o să ducă la un alt nivel activitățile derulate pană în prezent și care o să contribuie la cercetarea–dezvoltarea-demonstrarea de noi soluții tehnologice și produse în domeniul noilor tehnologii energetice ale hidrogenului, accentul fiind pus pe inovare și transfer tehnologic.
Tags: Cercetare, energie regenerabila, ICSI Rm Valcea, hidrogen, Centrul National de Hidrogen si Pile de Combustibil, RoHydroHub
Parerea ta conteaza:
(0/5, 0 voturi)