Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Digital Innovation Zone – poarta de intrare a IMM-urilor și instituțiilor publice în procesul de transformare digitală

12 Aprilie 2023





Primul apel deschis pentru IMM-uri în cadrul DIZ

Digital Innovation Zone deschide primul apel pentru selecția IMM-urilor care vor beneficia de servicii suport pentru digitalizare
În acest an, pe 23 martie, DIZ a organizat la Iași primul eveniment din cadrul proiectului Digital Innovation Zone EDIH-Manufacturing and smart health, life and health in the North-East Romania – Conferința DIZ – Transformare Digitală pentru Antreprenori.
A fost un eveniment de mare succes, la care au participat peste 300 de reprezentanți ai mediului privat și public, din diverse domenii de activitate, au fost prezenți pe scenă peste 40 de speakeri din țară și din Europa, lideri de opinie și reprezentanți ai ecosistemului de inovare digitală și în cadrul căruia au fost prezentate oportunitățile oferite de hub-ul de inovare digitală.



Totodată, s-a lansat și primul apel pentru selecția IMM-urilor care vor beneficia de serviciile suport pentru digitalizare, apel ce va fi deschis până la finalul lunii aprilie 2023.
Digital Innovation Zone va selecta minimum 30 de IMM-uri, cu proiecte de digitalizare a business-ului lor, cu prioritate dintre cele active în domeniile sănătății sau/și producției sau care au soluții ce sunt aplicabile în aceste domenii.
IMM-urile vor beneficia, timp de minimum 6 luni, de servicii suport pentru digitalizarea activității lor sau integrarea de noi tehnologii, de la auditarea nevoilor de digitalizare, până la servicii de demonstrare și testare de tehnologii, dezvoltarea unui concept de soluție sau produs cu componentă digitală, acces la programe de competențe digitale avansate sau de cultură digitală pentru lideri.
Obiectivul final este ca IMM-urile să fie informate și pregătite, atât ca nivel de competențe, cât și ca soluții potrivite ambițiilor lor de digitalizare, pentru a accesa, cu succes, programe de finanțare sau fonduri de investiții cu scopul de a pune în practică planul de inovare digitală.
Mai multe detalii despre aplicație și criteriile de selecție se găsesc pe site-ul Digital Innovation Zone la secțiunea Aplică la oportunități.

Ești IMM cu nevoi de digitalizare? Alătură-te ecosistemului EDIH!

➥ Poți fi lider sau partener de consorțiu în proiecte de cercetare sau de inovare (Horizon Europe, Digital Europe, etc)
➥ Ai acces la experți europeni în tehnologii avansate
➥ Ai propriul tău Manager de Inovare Digitală în regiune, în cadrul hub-ului
➥ Primești un raport de evaluare a nevoilor de digitalizare a companiei și acces la soluții și furnizorii de tehnologie potriviți nevoilor tale.

Ești furnizor de soluții tehnologice? Alătură-te ecosistemului EDIH!
➥ Poți fi lider sau partener de consorțiu în proiecte de cercetare sau de inovare (Horizon Europe, Digital Europe, etc)
➥ Ai acces la experți europeni în tehnologii avansate
➥ Îți prezinți soluțiile tehnice și le incluzi într-un portofoliu preaprobat de soluții, pentru IMM-urile și spitalele din regiunea Nord Est
➥ Contribui la transformarea digitală a regiunii Nord-Est

Cine suntem?
Membri Board Digital Innovation Zone
● Coordonator academic și Test-before-invest: Universitatea Tehnică Iași
● Lideri grup Sănătate: clusterul Imago-Mol; Centrul MAVIS, UMF Iași
● Lider AI: Strongbytes
● Coordonator EDIH și lider grup Cultură și Competențe Digitale: Atelierul de Idei
● Lider Ecosistem Inovare: Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est
● Lider Comunicare: Grapefruit
● Lider grup Manufacturing: Webmagnat

Alătură-te ecosistemului nostru!
Trimite un email la comunitate@digital-innovation.zone și vei primi informațiile necesare pentru aderare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite