Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Veeam anunță noi capabilități de securitate și detectare a malware-ului pentru Veeam Data Platform

25 Octombrie 2023  • Veeam îmbunătățește semnificativ capacitatea de protecție a platformei sale de referință și introduce noul program Veeam Cyber Secure pentru a oferi companiilor încrederea necesară că pot prospera într-un mediu tot mai ostil

Veeam® Software, lider în protecția și recuperarea datelor în urma atacurilor de tip ransomware, a făcut astăzi anunțul privind noua actualizare Veeam Data Platform 23H2, respectiv lansarea noii versiuni Veeam Backup & Replication™ v12.1, în cadrul evenimentului VeeamON Resiliency Summit. Având la bază principiile securității, recuperării și libertății datelor, acest update aduce îmbunătățiri semnificative în ce privește securitatea datelor, detectarea malware-ului (software malițios), recuperarea automatizată și capabilitățile de utilizare a cloud-ului hibrid, menite să asigure continuitatea operațională a afacerilor, chiar și în fața creșterii incidenței atacurilor de tip ransomware și a amenințărilor cibernetice.

Infractorii cibernetici devin din ce în ce mai abili și își îndreaptă atenția tot mai mult către backup-uri (copii de rezervă)”, a declarat Danny Allan, CTO Veeam. „Raportul Veeam Ransomware Trends 2023 arată că 93% dintre atacurile de tip ransomware vizează backup-uri, iar 75% dintre aceste atacuri au cel puțin un succes parțial. Atacatorii se concentrează asupra backup-urilor deoarece există o probabilitate mai mare ca organizațiile să plătească răscumpărarea în cazul în care atacatorii reușesc să șteargă sau să cripteze aceste backup-uri. Atât specialiștii în IT, cât și cei din domeniul securității cibernetice înțeleg că un backup fiabil și curat, pe care organizațiile să îl poată accesa oricând și de oriunde, reprezintă un aspect esențial al unei strategii de reziliență cibernetică. Noul nostru update, Veeam Data Platform 23H2, contribuie la o reziliență maximă – nu doar pentru a reveni la starea anterioară după o întrerupere sau o pierdere de date, ci pentru a merge mai departe. Prin oferirea celei mai scurte perioade de timp dintre incident și recuperare, clienții noștri își vor putea menține continuitatea operațională, ajutând-și afacerea să crească și să treacă la nivelul următor”.În calitate de lider global în piața produselor software de replicare și protecție a datelor, Veeam Veeam continuă să aducă inovații în domeniul protecției datelor și a recuperării în urma atacurilor ransomware, oferind soluții care răspund nevoilor actuale ale companiilor moderne. Actualizările Veeam Data Platform 23H2 includ noi funcționalități de securitate și protecție împotriva atacurilor ransomware pentru Veeam Backup & Replication™, Veeam ONE™ și Veeam Recovery Orchestrator.

Această nouă versiune aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește securitatea datelor, detectarea malware-ului, recuperarea automatizată și capabilitățile de cloud hibrid în întregul mediu hybrid-cloud. Veeam Backup & Replication v12.1, ce stă la baza Veeam Data Platform, reduce considerabil timpul de răspuns la incidente prin activități proactive de căutare a amenințărilor în copiile de rezervă, integrarea cu platformele SIEM, utilizarea regulilor YARA pentru detectarea tiparelor de ransomware, respectiv oferirea unor ghiduri pentru a ajuta clienții să implementeze cele mai bune practici de securitate cibernetică NIST. Astfel, organizațiile de toate dimensiunile pot acum să dispună de reziliență maximă, care poate veni doar din încrederea deplină în protecție, viteză de răspuns și recuperare.Multe dintre noile caracteristici și îmbunătățiri din domeniul securității cibernetice ale actualizării Veeam Data Platform 23H2 sunt concepute pentru a ajuta organizațiile în procesul de elaborare a planurilor pentru incidentele de securitate, prin intermediul unei strânse colaborări între departamentele de IT, de securitate și de tehnologie, în vederea limitării și contracarării atacurilor ransomware. Aceste caracteristici și îmbunătățiri în domeniul securității cibernetice includ:

· Detectarea și identificarea amenințărilor cibernetice: Funcționalitatea încorporată de Detectare a Malware-ului bazată pe AI efectuează analize cu impact minim asupra entropiei și a extensiilor de fișiere în timpul operațiunilor de backup, pentru o detectare imediată. Astfel, aplicatiile de management al securitatii si al evenimentelor (SIEM) pot să raporteze infecțiile direct în Veeam Incident API. Acesta din urmă marchează punctele de restaurare existente ca fiind infectate sau declanșează operațiunile de backup în afara rețelei principale, ca răspuns.

· Răspunsuri și recuperări mai rapide în cazul atacurilor ransomware: Efectuați recuperări de date până la un moment anterior infectării cu ajutorul I/O Anomaly Visualizer, care asigură cea mai mica rată de pierdere de date, mulțumită protecției Veeam continue a datelor (CDP). Evitați reinfectarea prin intermediul analizei conținutului YARA și automatizați recuperarea curată, folosind puncte de restaurare fără malware.

· Protecție a datelor sigură și conformă: Evidențiați amenințările, identificați riscurile și măsurați scorul de securitate al mediului în noul Veeam Threat Center; Asigurați succesul recuperării prin scanări automate cu Security & Compliance Analyzer; Preveniți ștergerile sau criptările accidentale sau malițioase ale backup-urilor prin extinderea sprijinului pentru imuabilitate. Aceasta includ protecție backup de tip “four-eyes” și backup-uri imuabile.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite