Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Bergerat Monnoyeur, în top 500 cele mai mari companii din România, cu o cifra de afaceri ce va depăși 150 milioane de Euro în 2023

21 Noiembrie 2023Bergerat Monnoyeur (BM), dealer Cat de peste 90 de ani și parte a Grupului Monnoyeur, a organizat astăzi, 21 noiembrie 2023, la Marmorosch București conferința de presă „Rezultate, realizări și provocări pe piața utilajelor de construcții” pentru a prezenta atât rezultatele obținute de companie în ultimii ani, cât și contribuția pe care o aduce Bergerat Monnoyeur alături de ecosistemul domeniului de construcții și finanțări europene în direcția maturizării segmentului specific.

Pe o piață a construcțiilor și utilajelor de construcții cu creștere semnificativă, Bergerat Monnoyeur anunță pentru finalul de an depășirea bornei de 150 de milioane de Euro, ceea ce poziționează compania în top 500 cele mai mari companii din România.

Cu evoluții oscilante pe componente, volumul lucrărilor de construcții înregistrează o creștere totală de circa 14% pe parcursul primelor 9 luni din acest an, consolidând rolul unui sector strategic în creșterea economiei. Chiar dacă componenta construcțiilor rezidențiale înregistrează o contracție cu 6% pe fondul scăderii cererii din cauza majorării dobânzilor, creșterea sectorului de construcții inginerești cu 34% din acest an este fără precedent în ultimele decenii și este puternic susținută de investițiile realizate din fondurile europene sau PNRR. Cred că un potențial interesant de creștere pe termen mediu îl vor avea și construcțiile nerezidențiale, în special pe componenta parcurilor logistice, a căror suprafață totală s-a triplat în ultimii șapte ani”, a declarat Iancu Guda, analist financiar.Vânzări record de utilaje de construcții

Anul 2023 reprezintă un an record în evoluția pieței utilajelor de construcții din România și va înregistra circa 3800 de utilaje vândute. Impulsul s-a datorat extensiei programului de finanțare derulat în perioada 2014-2020, precum și proiectelor de infrastructură mare, cum ar fi partea de autostrăzi. Buldoexcavatoarele reprezintă 27% din totalul de utilaje de construcții, iar cota de piață a Cat pe această categorie este de 33% (1 din 3).

Piața se îndreaptă spre maturitate, iar acest lucru se vede prin creșterea numărului de utilaje specializate, așa cum sunt excavatoarele – cu dimensiuni de la 1,5t la 90t. În 2023 excavatoarele vor reprezenta 36% din totalul utilajelor vândute și unul din patru excavatoare este Cat”, a declarat Liviu Neagu, director general Bergerat Monnoyeur.Structurarea pieței ține de toți jucătorii din industrie, cât și de mediul politic și social. O dezvoltare a întregului ecosistem presupune o participare activă, astfel încât să avem o mai bună predictibilitate a pieței – ceea ce este mai greu de determinat dintr-o singură direcție.

Finanțările europene, un driver cheie pentru creșterea piețeiParerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite