Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

SeedBlink a mobilizat în cei patru ani de la înființare 342 de milioane de euro pentru investiții în start-upuri, susținând creșterea sectorului tehnologic european.

23 Ianuarie 2024Platforma a publicat Raportul Anual pentru 2023 și prezintă o perspectivă pentru 2024 privind impactul său asupra ecosistemului european
• 2023 a fost cel mai activ an al SeedBlink, compania realizând 53 de tranzacții obținute de start-upuri europene din 20 de sectoare tehnologice diferite
• Platforma raportează peste 815 milioane de euro în active și mobilizarea în patru ani a 342 milioane de euro pentru investiții în peste 250 de start-upuri din 15 țări
• Pentru 2024 managementul SeedBlink anticipează o perspectivă promițătoare pentru start-upurile din domeniul tehnologiei ca urmare a revenirii creșterii, a unor potențiale majorări ale investițiilor de capital de risc și a unei evoluții pozitive în domeniul listărilor (IPO-urilor)

SeedBlink, platformă de investiții și de equity management dedicată start-upurilor tehnologice europene, marchează cel mai activ an de activitate din 2023, cu 53 de tranzacții încheiate în 20 de domenii tehnologice diferite, printre acestea numărându-se mai multe staruri europene precum FLOWX.AI, Dronamics și Alcatraz AI. Odată cu împlinirea a patru ani de activitate în ecosistemul european, platforma raportează active de 815 milioane de euro și mobilizarea a 342 milioane de euro pentru investiții în peste 250 de start-upuri din 15 țări, dintre acestea 67 milioane de euro fiind strânse prin intermediul comunității de investitori SeedBlink.

Platforma oferă trei tipuri principale de oportunități de investiție: runde co-investite de VC-uri, sindicalizări și Community Stars, pentru start-upuri de la pre-seed până la seria B, cu investiții cuprinse între 50.000 și două milioane de euro.În 2023, cea mai mare parte a rundelor a fost destinată finanțărilor de tip Seed - 41%. Pe de altă parte, primele cinci verticale finanțate, în funcție de suma mobilizată, au fost Enterprise SaaS (67 mil. euro), AI/ML (55 mil. euro), FinTech (9 mil. euro), Marketplace (8,5 mil. euro) și MedTech (5,5 mil. euro).

Cea mai mare valoare a portofoliului unui investitor pe SeedBlink este de peste 900.000 de euro, cu 49 de investiții, media fiind de 6.200 de euro pentru un investitor de retail și de 44.000 de euro pentru un investitor sofisticat. De altfel, 25% din toate portofoliile includ cinci sau mai multe companii. Valoarea medie a ticketului de investiție este de 5.600 de euro, 50% din valoarea totală investită este formată din tickete de 10.000 de euro, iar cel mai mare este de 500.000 de euro. Investitorii recurenți reprezintă 47,5% din investitorii activi.

„Creșterea inflației, volatilitatea burselor, o recesiune globală iminentă, războaie internaționale nedorite și multe altele au limitat revenirea post-pandemică. Dar, în ciuda acestor forțe semnificative, SeedBlink a continuat să susțină unele dintre cele mai inovatoare start-upuri din Europa, care construiesc produsele și serviciile care vor modela lumea de mâine”, a declarat Andrei Dudoiu, President of BoD SeedBlink.

În 2023, SeedBlink a mobilizat 180 de milioane de euro, și-a consolidat produsele de bază, a introdus noi tipuri de tranzacții, și-a extins rețeaua de parteneriate, a lansat resurse pentru educație financiară și s-a extins în regiunea DACH (Germania, Austria, Elveția) pentru a se poziționa ca un jucător important în domeniul investițiilor în tehnologie și al equity management în Europa, completându-și portofoliul cu soluții noi, inclusiv prin lansarea platformei Nimity.

„Colaborarea cu SeedBlink pentru rundele de finanțare din parcursul nostru de creștere a fost un proces incredibil de lin. Am apreciat flexibilitatea și sprijinul lor proactiv în calitate de co-investitori, beneficiind de rețeaua lor puternică și de infrastructura de sindicalizare care ne-a ajutat să consolidăm atât investitorii instituționali, cât și pe cei privați. Am recomanda cu siguranță SeedBlink companiilor care doresc să simplifice procesul de atragere de fonduri și să își gestioneze tabelul de capitalizare”, a afirmat Ioan Iacob, CEO al FLOWX.AI.

Soluția de equity management Nimity a ajuns la peste 8.000 de reprezentanți ai companiilor și stakeholderi, peste 1.700 de companii și peste 500 de beneficiari ESOP de la lansarea sa în iunie. Datorită acestui instrument, SeedBlink a devenit singura platformă europeană care oferă finanțare, gestionare de capitaluri proprii și produse secundare pentru private equity printr-un serviciu unificat.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite