Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

ATEN: 4 motive pentru care studiourile de producție virtuale folosesc KVM over IP pentru un nou val de producții digitale de filme

01 Februarie 2024Peisajul cinematografic trece printr-o transformare radicală, propulsată de integrarea celor mai noi tehnologii în studiourile de producție virtuale, cum ar fi maparea proiecțiilor, video wall LED, randarea în timp real și evoluția din domeniul transmisiilor 4K KVM over IP. Aceste evoluții remodelează arta povestirii, împingând limitele posibilităților în producția de film.

ATEN International, furnizor mondial de top în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, pune la dispoziția companiilor și a specialiștilor soluții pentru mediile de producție virtuale de filme.
Peisajul filmului trece printr-o transformare dramatică, propulsată de integrarea celor mai noi tehnologii în studiourile de producție virtuale, cum ar fi cartografierea de proiecție, video wall-uri LED, randarea în timp real și progresele în transmisia 4K KVM prin IP. Aceste evoluții remodelează arta de a povesti, împingând limitele a ceea ce este posibil în producția de film.

Huburi de inovare
Studiourile de producție virtuale sunt în fruntea tehnologiei de realizare a filmelor. Acestea îmbină acțiunea live cu animația 3D, CGI și motoarele grafice ale jocurilor în timp real, creând conținut captivant atât în setările de studio, cât și la locație. În aceste studiouri, un nivel ridicat de multitasking este esențial, combinând în timp real acțiunea live cu efecte vizuale (VFX). Acest lucru necesită un mediu de colaborare în care regizorii, actorii și echipele de producție interacționează fără probleme, susținut de un sistem care este atât receptiv, cât și adaptiv. Sunt necesare o varietate de capacități tehnice:

• Conexiuni flexibile: Aceste studiouri sunt echipate cu sisteme de transmisie video prin IP, permițând opțiuni de conectivitate versatile și extinse pentru configurații cu mai multe ecrane și video wall-uri LED.
• Fluxuri de lucru avansate în 4K: Capabilitățile de producție și post-producție cu ecran dublu 4K sunt esențiale pentru fluxurile de lucru multitasking în timp real și rafinarea conținutului final.
• Integrare KVM Control: KVM over IP permite operatorilor să gestioneze mai multe computere sau servere în studio folosind un singur set de periferice, simplificând fluxul de lucru și sporind eficiența. KVM over IP într-un mediu 4K asigură control și monitorizare de înaltă rezoluție, cruciale pentru precizia producției de filme.
• Mobilitate și versatilitate: Dincolo de configurațiile staționare, aceste sisteme pot fi implementate și în rafturi mobile de producție, permițând producției de filme să depășească limitele locațiilor.


Switch-ul ATEN CM1284 cu 4 porturi USB 4K HDMI Multi-View KVMP™ și KE8952 4K HDMI Single Display KVM over IP Extender cu PoE sunt foarte potrivite pentru mediile de producție virtuale.

Povestiri îmbunătățite cu Projection Mapping, LED Walls și Unreal Engine™
Aceste tehnologii joacă un rol esențial în studiourile de producție virtuale. Maparea proiecției adaugă un strat suplimentar de povestire vizuală decorurilor fizice, în timp ce video wall LED creează fundaluri vaste și realiste, extinzând pânza vizuală disponibilă pentru regizori. Producții precum „The Mandalorian” au folosit video wall-uri LED pentru a crea medii captivante, schimbând dinamic fundalul și reducând dependența de efectele vizuale de post-producție. Instrumentele de creare 3D precum

Unreal Engine au capacitatea de a reda medii complexe, realiste în timp real, ceea ce este parte integrantă a procesului de producție virtuală. Această tehnologie permite crearea de setări diverse, dinamice din mers, îmbunătățind semnificativ capacitatea regizorului de a vizualiza scene și de a face ajustări în timp real.

Rolul vital al transmisiei video prin IP și al controlului KVM
Eficacitatea mapării proiecției, a video wall-uri LED și a redării 3D este legată intrinsec de calitatea și fiabilitatea transmisiei semnalului. Adoptarea video 4K over IP cu control KVM este vitală pentru menținerea integrității și continuității procesului de producție virtuală. KVM peste IP într-un mediu 4K asigură transmiterea eficientă a semnalelor video și de control de înaltă calitate în studio, susținând natura colaborativă și rapidă a producției de filme contemporane.O nouă eră a inovației cinematografice

Convergența cartografierii proiecției, a video wall-uri LED, a instrumentelor de creație 3D și 4K KVM peste IP integrate în studiourile de producție virtuale reprezintă o eră interesantă în realizarea filmelor. Această combinație de tehnologie nu numai că îmbunătățește experiența narativă și vizuală, dar revoluționează și procesul de filmare, oferind flexibilitate, realism și libertate creativă fără precedent.

ATEN CM1284 permite conectarea a până la 4 computere HDMI și 2 afișaje HDMI, facilitând monitorizarea în timp real a mai multor surse video pe un singur afișaj cu vizualizare multiplă cu o calitate vizuală de până la 4K DCI. Mai multe surse video pot fi selectate, comutate și afișate simultan cu control independent de tastatură și mouse. Acest comutator inovator Multi-View KVMP™ este, de asemenea, echipat cu un hub USB cu 2 porturi, care permite fiecărui computer să acceseze perifericele conectate, în timp ce comutarea perifericelor USB poate fi independentă de focus-ul KVM, făcând multitasking de pe desktop cu adevărat fără efort și productiv.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite