Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

UTCN a inaugurat noi spații de învățământ, cercetare, conferințe și co-working

20 Februarie 2024



Luni, 19 februarie 2024, Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), Prof. dr. ing. Vasile Țopa, alături de Primarul Municipiului Cluj-Napoca domnul Emil Boc, au tăiat panglica de inaugurare a noilor spații educaționale, de cercetare, conferințe și co-working, din fosta clădire a Băncii Transilvania, precum și cele aparținând fostei Case de Modă, în prezent HUB UTCN. Imobilele deja ancorate în mentalul colectiv al comunității clujene, sunt două clădiri reper, cu identități diferite, cu utilizări diferite, fiecare în parte purtând cu sine mărturia perioadei în care au fost construite.



Evenimentul festiv a avut loc în prezența conducerii UTCN, a doamnei Prefect Irina Munteanu, a domnilor rectori, prorectori și decani ai universităților clujene, a reprezentanților din rândul marilor companii, precum și a membrilor comunității academice a UTCN.
În discursul domniei sale, domnul Rector, Prof. dr. ing. Vasile Țopa a subliniat: ”Aceste noi spații, dedicate educației, cercetării, sprijinirii startup-urilor, precum și desfășurării de conferințe și workshop-uri, sunt concepute să devină un centru de inovație și excelență academică. Această inaugurare reprezintă un moment de mare bucurie și mândrie pentru întreaga noastră comunitate academică, deoarece reflectă angajamentul nostru continuu pentru oferirea unei educații de calitate și pentru crearea unui mediu propice dezvoltării profesionale și personale a fiecărui tânăr dornic să intre în această lume fascinantă a tehnologiilor emergente. Nu vorbim doar despre clădiri, ci despre locuri de inspirație, creativitate și colaborare interdisciplinară. Aici, tinerii noștri vor avea acces la resurse moderne, vor experimenta metode de învățare inovatoare și vor avea oportunitatea de a lucra cu profesori, mentori și colegi din diferite
companii, firme partenere și universități de prestigiu din lume. În acest HUB, vom cultiva spiritul antreprenorial, vom promova cercetarea interdisciplinară și vom încuraja inițiativele inovatoare. Acesta va fi un loc unde ideile tinerilor pasionați vor prinde viață, unde se vor naște soluții noi, inovatoare care să răspundă rapid și eficient la provocările viitoare și unde se vor forma viitori lideri ai generației Industry 5.0
”. Odată cu inaugurarea spațiilor educaționale, de
cercetare, conferințe și co-working, a fost deschisă și noua librărie a UTCN, unde studenții pot găsi cursuri universitare, cărți, tratate, culegeri de probleme, materiale promoționale noi și articole de papetărie.
Achiziționate în anul 2017, clădirile au intrat în reabilitare completă în 2020 și au fost finalizate la sfârșitul anului 2023. Suprafața desfășurată a celor două imobile este de 9,302 mp iar valoarea totală a investiției se ridică la peste 16 milioane de euro. Poziționate în cadrul orașului în raport cu alte edificii marcante și cu zona centrală, reabilitarea completă a celor celor două clădiri a fost gândită a raspunde și a crea noi premise pentru interacțiunea universității cu diverși actori ai comunității clujene – administrația orașului, mediul de afaceri, mediul socio-cultural și nu în ultimul rând, actualii și viitorii studenți.





Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite