Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Crearea Centrului Regional al Academiei Europaea sub coordonarea Academiei Române

09 Mai 2024



Academia Română anunță crearea la București, în anul 2024, a unuiCentru Regional al Academiei Europaea, prestigioasă instituție care reuneștepersonalități ale științei și artei din întreaga Europă. Anunțul a fost făcut de acad. Ioan-Aurel Pop, președinte Academiei Române, în cadrul evenimentului „Proiectul național românesc în orizontul secolului 21“, care a avut loc miercuri, 8 mai 2024, în Aula Academiei Române.

Coordonat de Academia Europaea și de Academia Română, centrul va purta denumirea Academia Europaea Bucharest Regional Knowledge Hub șise dorește a fi un forum dinamic pentru schimbul de idei dintre cercetătorii și academicienii români și străini, mobilizând într-o infrastructură instituțională resursele intelectuale ce vor identifica modul în care tradițiile intelectuale și culturale pot fi nu doar conservate, ci reinterpretate printr-o perspectivă contemporană.

Oferind un cadrul și un impuls pentru cercetarea avansată în științele sociale și umaniste, stimulând colaborări interdisciplinare care să îmbogățească dialogul academic și să influențeze climatul de opinie, Centrul va încuraja analiza impactului transformărilor sociale și economice asupra structurilor culturale și identitare în noua eră. Centrul are ca scop integrarea diverselor discipline academice care abordează problemele secolului XXI și stimularea contribuției domeniilor socio-umaniste la o mai bună înțelegere asupra viitorului culturii, identității și integrității intelectuale în Europa.

Prin stabilirea unei agende tematice, Centru dorește să joace un rol semnificativ în dezbaterile privind problemele contemporane comune și viitorul cultural european, în contextul în care Europa, la fel ca restul lumii, se confruntă cu schimbări rapide generate de globalizare și de transformările tehnologice fără precedent.

Biroul de comunicare al Academiei Române



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite