Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Descoperă viitorul medicinei și noi invenții pentru sănătate la UMF Cluj Technology Transfer Days 2024

14 Mai 2024



Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca organizează, în perioada 14-15 mai 2024, cea de-a treia ediție a evenimentului UMF Cluj Technology Transfer Days. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „PROGRES - Creșterea performanțelor cercetării științifice, susținerea excelenței în cercetare și a inovării în medicină” și are loc în clădirea Facultății de Medicină, de pe strada Gh. Marinescu nr. 23, parter, între orele 9:00 -17:00.



Pe parcursul celor două zile vor fi prezentate rezultate ale cercetării desfășurate în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu”, sub formă de brevete de invenție și cereri de brevet de invenție, precum și serviciile oferite de Centrul de Cercetări pentru Medicină Avansată – MedFUTURE, Centrul de Cercetări pentru Genomică Funcțională, Biomedicină și Medicină Translațională – Genomic Center, Centrul de Cercetare în Reabilitare Orală Complexă – CEROC și Centrul de Cercetare a Stresului Oxidativ și a Biocompatibilității unor Produși Naturali și de Sinteză – BIOCOM. Centrele ce cercetare vor putea fi vizitate de cei interesați, pe parcursul celor două zile ale evenimentului.

În cadrul acestui eveniment, vor fi organizate standuri expoziționale pentru a facilita întâlniri și sesiuni de matchmaking între profesioniști și cercetători, cu scopul de a încuraja crearea de noi colaborări între mediul privat și cel universitar, în domeniul medical și farmaceutic.



Acest eveniment face parte dintr-un proiect amplu de dezvoltare instituțională, de finanțare a excelenței în Cercetare, Dezvoltare și Inovare, pe care l-am demarat la începutul anului 2022. Prin acest proiect dorim să sprijinim creșterea capacității și a performanței instituționale, să susținem cercetarea de excelență și diseminărea rezultatelor acesteia. Datorită investițiilor din ultimii ani, astăzi UMF „Iuliu Hațieganu” deține una din cele mai performante infrastructuri de cercetare la nivel național, cu o politică a cercetării puternic integrată în mediul academic. Prin evenimentul Technology Transfer Days dorim să facilităm colaborările între cercetătorii noștri și industria medicală, pentru a aduce descoperirile științifice cât mai aproape de pacient și binele acestuia”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.




Participanții la UMF Cluj Technology Transfer Days vor putea vizita standurile la care vor fi expuse informații despre invențiile cercetătorilor clujeni, de a participa la prezentările acestora și la sesiunile de Q&A. Printre brevetele de invenție și cererile de brevet de invenție care vor fi prezentate în cadrul evenimentului se numără procedee, echipamente și produse medicale ce pot fi utilizate în tratarea bolilor oncologice, în implanturile cranio-faciale, în stomatologie, chirurgie, imagistică medicală etc.

UMF Cluj Technology Transfer Days se adresează atât comunității academice (cadre didactice, cercetători, doctoranzi, studenți), cât și companiilor private, instituțiilor publice și tuturor celor interesați de domeniul cercetării și inovării în medicină și farmacie.

În cea de-a doua zi a evenimentului, în data de 15 mai, începând cu ora 9:00, va avea loc Salonul Alianței Universitare G6-UMF. Această manifestarea va reuni prezentările unor invenții realizate de grupuri de cercetare ale universităților membre în cadrul alianței: Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George E. Palade” Târgu Mureș, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara și Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. Această inițiativă este o confirmare a strânsei cooperări pentru crearea cadrului de informare și promovare a rezultatelor cercetării în domeniul medical.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Eori
Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Despre Medicină, Până La De Final, Și Trimiteți Mai Departe Aceste Informații, Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume, Poate În Acest Fel Politicienii Vor Face Investiții În Modernizarea Și Construcția De Spitale Și Facultăți De Medicină În România: https://youtu.be/dI1d9eLJV4o?si=C5ptHUbKg74ohc-F https://youtu.be/imUtFmlRsQE?si=ioGjLZzl5aNhvbIh
19 Mai 2024, 09:26:35