Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente
Infrastructura DANUBIUS-RI intră în etapa de construcție a componentelor românești: Hub-ul și Supersite-ul Delta Dunării

Consolidarea spațiului european de cercetare
Abordarea provocărilor transfrontaliere (gestionarea resurselor comune, combaterea problemelor de mediu)
Politicile și obiectivele UE de dezvoltare durabilă (Horizon Europe, Pactul Verde European, Directiva Cadru a UE pentru Apă, Strategia pentru biodiversitate, Planul de acțiuni pentru economie circulară, Strategia pentru creștere albastră și Strategia pentru Regiunea Dunării)
Proiectul DANUBIUS-RO este dezvoltat de INCDSB alături de partenerii săi: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină – GeoEcoMar, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare “Delta Dunării”- I.N.C.D.D.D. Tulcea, Institutul de Geodinamică “Sabba S. Ștefănescu” și 10 parteneri economici.
Despre INCDSB, coordonatorul proiectului DANUBIUS-RO
Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Științe Biologice București (INCDSB) funcționează sub coordonarea Ministerului Educației și Cercetării și are drept misiune excelența în cercetare în domeniul Științelor Vieții, asumată prin procesul de integrare a cercetării inter-disciplinare pe trei direcții principale: biomedicină/sănătate, agricultură, nutriție şi siguranță alimentară, respectiv mediu și biodiversitate, precum şi asigurarea trans-disciplinarității prin domenii complementare (bioanaliză, bioinformatică, biotehnologii aplicate și cercetări în medii extreme).

Tags: Cercetare, INCDSB, infrastructuri cercetare, DANUBIUS-RO, supersite Delta Dunarii, DANUBIUS-RI, Hub Delta Dunarii, ecosisteme fluviu-mare
Parerea ta conteaza:

