Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Probass, 10 referinte in industria bancara

23 Decembrie 2006




Exista planuri concrete privind dezvoltarea unor noi versiuni ale aplicatiei Ab-solut?


Nu avem un ritm auto impus pentru dezvoltarea unor versiuni noi. Upgradurile sunt impuse de schimbarile tehnologice dar si de identificarea unor posibilitati de imbunatatire. Orice aplicatie este perfectibila si daca vrem sa ramanem in piata, trebuie sa incercam sa obtinem performante din sistemele mai bune. Totodata incercam sa nu impune clientilor necesitatea schimbarii prea des a infrastructurii hardware pentru a nu ridica nejustificat costurile. La mijlocul anului viitor vom avea o versiune noua, destul de mult schimbata la nivel de perfomante. Evident noile versiuni sunt oferite gratuit in cadrul contractului de mentenanta.


Aveti in vedere si oferirea de suport pentru activitati extrabacare?


Probass a dezvoltat si o aplicatie pentru gestionarea operatiunilor de leasing si care poate fi integrata fara probleme in aplicatia banacara. Daca din 2007 Banca Nationala va permite entitatilor bancare sa desfasoare si activitati de leasing, suntem capabili sa oferim suportul necesar. Eu cred ca aceasta va fi tendinta, deoarece primul pas a fost facut prin trecere sub tutela BNR a societatilor de leasing, devenite institutii financiare nonbancare si trecerea la un plan de conturi bancar. Nu stiu care va fi evolutia dar noi suntem pregatiti.


Chiar daca Romania este o piata mare in context regional, piata bancara este totusi una limitata. Aveti in vedere si abordarea altor verticale economice?


Deocamdata focusul nostru este legat de domeniul financiar bacar, unde cunoastem foarte bine piata si avem o experienta relevanta. Mai bine ne-am orienta catre piete externe decat catre alte verticale economice. Sunt companii romanesti care desfasoara cu succes activitati pe mai multe sectoare dar eu sunt de parere ca trebuie sa facem un singur lucru si bine. De aceea, pentru urmatoarea perioada vom folosi experienta acumulata doar pentru acest domeniu.


Suntem la final de an, cum se anunta bilantul pentru 2006?


2006 se anunta mai bun ca 2005 cand am fost in topul companiilor din domeniul nostru de activitate.Cresterea pentru acest an, fara a avea date exacte, este de 30-40%, oarecum pe linia obisnuita dar nu stiu cat vom putea sustine un asemenea ritm ridicat.


Echipa e crescut dar in continuare avem nevoie de oameni. Avantajul nostru este ca echipa este sudata, dedicata si nu avem fluctuatie de personal. Resursele umane sunt intotdeauna limitate, nu poti spune unui client ca nu ai resursele necesare sau sa ii dai un termen foarte lung. Aceasta atitudine nu este constructiva. Pana la urma semnarea unui contract devine partea cea mai facila, finalizarea acestora necesita insa un maxim de profesionalism. Nu poti aloca sarcini concrete in cadrul unui proiect unui om nu suficient de pregatit sau care nu este obisnuit cu activitatea noastra specifica, astfel ca este nevoie de cateva luni de activitate in firma pentru formarea unui om si integrarea lui in echipa. Consider ca pregatirea tehnica in domeniu este foarte buna, dar apreciez foarte mult determinarea unui om sa evolueze profesional. Cautam oameni cu aspiratii noi atat profesionale cat si materiale, pentru cei care vor mai mult si ofera mai mult. Obiectivul este sa crestem echipa la 30 de persoane la inceputul anului viitor. Firmele mici ofera si niste avantaje fata de companiile mari. Companiile mari te depersonalizeaza, intr-o firma mica oamenii se cunosc mai bine, atmosfera este mai prietenoasa si nu lipsesc nici provocarile.


Care sunt principalele obiective pentru 2007?



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite