Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cooperare BIS – Microsoft pentru sisteme de plăți bancare

28 Iunie 2004




„BIS a fost practic motorul acestei colaborări, care sperăm că se va dovedi în timp deosebit de fructuoasă. Eu îmi îndreptasem privirile înainte către BIS, știam că erau mai mult sau mai puțin dedicați tehnologiei IBM, cel puțin în ceea ce privește piața financiară, dar pot spune ca BIS a avut un demers cât se poate de coerent și important pentru mine pentru că venea să îmi susțină ideea în fața directorului nostru din Microsoft România care acum este director regional. Acea întâlnire de acum cca. 9 luni se poate spune că a fost momentul de start al acestei inițiative.


Eu personal și întreaga echipă Microsoft ne bucurăm că am reușit să începem colaborarea cu BIS. Acesta ne-a ajutat nu numai în relația cu SWIFT, ci și în a schimba percepția clienților români din zona financiară privitor la soluția noastră de Middleware. În esență, BIZ Talk poate să rezolve o problemă de business. La Microsoft soluția este o noutate, dar suntem acum pregătiți și din punct de vedere al produsului și din cel al serviciilor pentru a răspunde provocărilor de pe această piață a serviciilor financiare.
După cum se știe, platforma Microsoft lucrează pe mai mult de 90% din desktop-urile instalate în întreaga lume. Deci, privind lucrurile din această perspectivă, Microsoft este perceput mai mult ca o companie de tehnologie. Însă, prin partenerii cu care lucrăm în întreaga lume și împreună cu care am intrat în toate mediile de afaceri considerând că aceștia cunosc mai bine intimitatea fiecărui business, Microsoft poate să fie azi privit ca o companie a cărei menire este rezolvarea pentru clienți a unor probleme de business nu de tehnologie. În această relație suntem acum cu BIS.“


Ion StirbatIon Știrbăț, Sales & Marketing Manager, BIS:


„În fapt, parteneriatul cu Microsoft nu este o noutate, nu s-a închegat azi de dimineață. Cererea din partea clienților noștri bancari ne-a împins treptat și către platforma Microsoft. În ceea ce privește qPay Integrator, spre exemplu, a trebuit să portăm baza de date de pe DB2 pe SQL, în condițiile în care tehnologia Microsoft ne era perfect cunoscută și atunci era natural să o utilizăm. Tot ce lucrăm azi pe platformă Microsoft a fost inițial conceput pe tehnologie IBM. În bănci, multe servicii și aplicații cu care lucrăm și noi sunt pe platforme Microsoft. În acest mod, BIS se va putea prezenta pe piață cu soluții realizate în tehnologii alternative care să se adapteze mai bine mediului specific fiecărui client.“


Grigore CioroboiuGrigore Cioroboiu, Director Tehnic BIS:


„Aș dori să menționez că produsele noastre funcționau și înainte pe platformă Microsoft, fiind dezvoltate pe baza tehnologiei IBM WebSphere. Ce am realizat acum, și acest proces va continua, este să utilizăm tehnologia de dezvoltare Microsoft pentru produsele noastre care vor funcționa pe platforme Microsoft. Adică nu să dezvoltăm pe sistemul de operare Windows 2003, utilizând numai tehnologia Websphere de la IBM, ci să dezvoltăm pe Windows 2003 utilizând și tehnologia de dezvoltare și infrastructura Microsoft SQL Server, DotNet și BizTalk. Este cu totul altceva“


Bogdan Mușat, Server Solutions Specialist, Microsoft România:


„Am avut plăcerea să arăt printr-un «demo» celor prezenți modul în care se integrează MS Office cu SWIFT Alliance prin integrare într-o soluție portal. Legat de partea de autorizare și certificare a produsului BizTalk SWIFT Accelerator 2.0, Microsoft și-a depus candidatura pentru obținerea certificatului «gold». Chiar dacă produsul este gata, procedurile și standardele de evaluare și certificare SWIFT, deosebit de riguroase și laborioase îi vor admite accesul pe piață la începutul trimestrului III al acestui an.“


Viorel Vreme, EAM Financial Services, Microsoft România:


„A fost prezentat un «case-study» de la banca Nordea, din Finlanda. Rezultatele menționate s-au referit la cazul variantei «beta», care a primit o autorizare specială pentru Nordea, ținând cont de numărul mare de tranzacții. Deci, pentru anumiți clienți, autorizarea este deja în vigoare.“



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite