Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cum evaluezi performantele angajatilor?

24 Februarie 2007




- Incepeti evaluarile de jos in sus. Veti putea avea astfel o imagine clara asupra performantelor managerilor, bazata pe rezultatele discutiilor cu coechipierii sau subalternii.


- Comunicati indicii de performanta pe care angajatii trebuie sa-i atinga sau obiectivele pe care trebuie sa le indeplineasca inca de la angajare.


- In principiu, este bine ca intervalul de timp in care se fac evaluarile, fie ca este anual, fie bianual, sa fie constant si de asemenea comunicat inca de la angajare. Evitati perioada care precede sarbatorile/ vacantele sau perioadele foarte aglomerate pentru organizatie.


- Nu folositi instrumente foarte complicate sau metode pe care angajatii nu le inteleg. S-ar putea instala efectul bumerang, adica in locul efectelor scontate, demersul de evaluare sa fie urmat de o demotivare evidenta a angajatilor. De asemenea, atunci cand oferiti feed-back, folositi expresii simple si clare si lasati angajatului posibilitatea de a putea cere detalii suplimentare. Nici eventualele bonusuri sau mariri rezultate nu trebuie calculate dupa formule complicate, mai ales daca suma rezultata nu este sub-stantiala.


Nu trebuie sa uitati ca evaluarile performantelor nu reprezinta un scop in sine, ci un mijloc de a testa eficienta resurselor umane si implicit a organizatiei dumneavoastra. Scopul final este acela de a crea o cultura organizationala bazata pe rezultate si performante certe.


Valentina Neacsu – Senior Consultant
www.itex.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite