Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Piata de Document Management asteapta boom-ul

24 Februarie 2007




- cresterea productivitatii prin: eliminarea timpilor morti, reducerea timpului de cautare, reutilizarea informatiilor, viteza crescuta de accesare a datelor, posibilitatea procesarii automate a informatiilor


- reducerea riscului de pierdere a documentelor


- crearea unui mediu standardizat pentru introducerea de continut


- disponibilitate ridicata a informatiei, la nivelurile la care este nevoie de aceasta


- eficienta mai mare in manipularea informatiilor


- acces securizat la informatie pe baza unor reguli stricte


- reducerea spatiului, respectiv, a costului impus de arhivarea documentelor


- cresterea nivelului de interactiune cu cetateanul prin oferirea de informatii actuale, raspuns rapid la solicitarile acestuia (de exemplu, posibilitatea indicarii stadiului in care se afla o solicitare depusa) etc.


- nivel de transparenta sporit.


In plus, exista si posibilitatea, teoretica, a calcularii cresterilor de rentabilitate per angajat. Studiile indica faptul ca, in in mod uzual, aproximativ 80% din informatiile care circula in cadrul unei organizatii sunt informatii nestructurate, care nu se pot regasi in baze de date, formulare, rapoarte etc. Iar anual, 8% din documentele scrise se pierd din cauza erorilor de arhivare. In atare conditii, un manager aloca 50% din timpul sau de lucru managementului documentelor. Un alt studiu indica faptul ca un angajat consuma, in medie, intre 3 si 5 ore cautand diverse informatii. Estimand costurile per ora ale unui manager si ale unui angajat dintr-o companie, se pot deduce economiile teoretice pe care le poate aduce implementarea unei solutii de Document Management.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite