Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Parteneriat win–win: IBM–SoftNet

28 Iunie 2004




Cum abordează SoftNet piața întreprinderilor mici și mijlocii?


Pentru SoftNet întreprinderile mici și mijlocii au reprezentat întotdeauna o piață fundamentală. Motivul este unul simplu: în România majoritatea companiilor se încadrează, ca număr de angajați sau cifră de afaceri pe această piață. Cred că numărul companiilor mari și foarte mari este undeva între 50 și 100. Este fundamental pentru succesul în afaceri să ai o piață cât mai largă, astfel că nici SoftNet nu se putea limita la cele 100 de firme mari. În acest sens am dezvoltat produse proprii, precum aplicația eDoc, pe platformă Lotus care se adresează special unor astfel de companii și care poate rezolva foarte repede necesitățile unui client în domeniul colaborativ: document management, content management sau knowledge management. Avem clienți care au început astfel și pe măsură ce au crescut au adoptat și soluții mai complexe, tot pe platforme IBM dar din familia Tivoli sau Websphere. Aceste companii nu au avut de la început resursele necesare pentru aplicații complexe și doreau si obținerea de valoare rapid. Aceasta a fost o cale de abordare a pieței IMM. Există și o abordare separată la nivel de servicii: o echipă cu competențe tehnice și experiență care sunt permanent la dispoziția unor astfel de companii. Mulți clienți din zona IMM nu au un departament IT prea mare și atunci posibilitățile de gestionare a sistemului informatic sunt limitate. De foarte multe ori partea de consultanță se face gratuit pentru că trebuie să lucrăm alături de acești clienți și să construim efectiv viziunea de business.


Concluzia este că IMM-urile caută să lucreze cu o companie locală care să-i înțeleagă, să le acorde întreaga atenție și să le ofere un raport bun preț-performanță, dar totodată caută și garanția oferită de produsele unei companii globale ca IBM.


Care sunt facilitățile oferite de LotusWorkplace și cum ajută aceste produse la administrarea unei afaceri?


IBM Workplace este o strategie în cadrul căreia există o serie de produse, în special din familia Lotus. Tehnologia Lotus adună două lumi aparent contradictorii: a lucrului pe server, cu avantajele reducerii costurilor pentru că totul se face centralizat, cu mai puțini oameni dedicați, mai puține resurse IT, și pe de altă parte lumea celor obișnuiți să lucreze cu multe resurse pe calculatorul local. Lucrul pe calculatorul local implică numeroase produse de tip office, sau clientul Lotus Notes și pune la dispoziție funcționalități inexistente în varianta centralizată. Un browser web oricât de puternic și de dezvoltat ar fi nu poate să ofere toate funcționalitățile obișnuite ale aplicațiilor office. Practic IBM Workplace pune împreună aceste instrumente, o infrastructură tehnologică centralizată, administrată unic și deci costuri reduse și pe de altă parte posibilitatea conectării la infrastructura centralizată și posibilitatea aducerii local a tuturor funcționalităților necesare, funcționalități de document management, de învățământ la distanță, de mesagerie, realizare site-uri web și pot fi adăugate permanent altele. Toate aceste pot fi aduse on-demand pe stația locală de lucru dar pot fi disponibile și off-line.


Ce aduce nou pentru SoftNet lansarea tehnologiei IBM Workplace?


Produsele din seria IBM Workplace au fost lansate în toată lumea, iar în România alături de SoftNet, pentru că avem cele mai mari competențe pe Lotus. Pentru noi înseamnă intrarea într-o eră nouă pentru că produsele Workplace sunt bazate pe standarde și pot conecta și integra într-un mediu colaborativ și resurse din alte aplicații precum ERP,CRM sau alte aplicații fără să știm foarte multe despre produsele respective. În acest moment SoftNet merge înainte către oferirea unui mediu colaborativ de lucru pentru clienți dar care să includă informații din cât mai multe surse. Deja lucrăm cu produsele Workplace de un an, un an și jumătate și echipele noastre tehnice au integrat această tehnologie în cunoștințele lor. Suntem capabili să oferim un mediu colaborativ mult mai bogat decât până acum.


Pentru SoftNet Developement and Consulting, firmă din grupul SoftNet, mare parte din cifra de afaceri este realizată din lucrul pe tehnologie IBM. Suntem o casă de software care dezvoltă soluții personalizate pentru clienți și peste 75% din proiecte sunt legate direct de utilizarea tehnologiei IBM.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
g
:unsure:
30 Iunie 2004, 08:04:56