Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cesarom se blindeaza cu eTrust

14 Iulie 2004




Computer Associates este un nume in domeniul securitatii informatice. Initial cautarile noastre se indreptau catre o solutie antivirus. Am aflat de existenta acestui pachet integrat eTrust Secure Content Manager, care oferea pe langa antivirus si filtrare antispam si scanarea mailurilor. Astfel ca acum, in functie de politica pe care o introducem putem sa oprim iesirea anumitor informatii din societate. in plus, solutia ofera posibilitatea, deloc de neglijat, de monitorizare a retelei si a accesului pe Internet si, de ce nu, restrictionarea accesului catre anumite site-uri interzise.
Nu ne-am lasat convinsi usor. in ultima parte a anului 2003 si in 2004 am folosit o versiune trial a solutiei CA. Acest lucru a fost si un fel de test care a fost trecut cu succes de catre DNA Software. Am vazut ca, atata timp cat pe statiile de lucru este instalata solutia eTrust Secure Content Management, putem avea „incredere” si nu apar nici un fel de probleme. Toate email-urile ciudate sunt pastrate in carantina. Acum angajatii stiu ca pot sta linistiti pentru ca solutia eTrust SCM ii protejeaza, fara sa-i solicite in vreun fel, de bombardamentul spam sau atacurile virusilor.


Veti mai face si alte investitii in zona informatica?


Trebuie sa ne modernizam reteaua de calculatoare. A fost proiectata in 1997 si intre timp au crescut necesitatile de hardware. Desi reteaua a fost proiectata pe fibra optica inca de la inceput, vom cauta o solutie de reproiectare a retelei care acum seamana cu o haina carpita frumos. Problema nu este grava caci, deocamdata atat solutia eTrust SCM, cat si celelalte solutii pe care le folosim nu cer resurse atat de mari incat sa puna probleme dispozitivelor hardware pe care le avem.


Avem de gand sa facem investitii in serverele de baze de date. Anul trecut am cumparat un server HP si anul acesta avem de gand sa mai cumparam unul, HP sau IBM.


In fine, vrem ca in viitor sa achizitionam o solutie de intrusion detection. De altfel, DNA Software ne-a oferit o versiune trial a unui astfel de soft. Sunt sigur ca vom mai avea mult de lucru cu aceasta companie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite