Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Protejează-ţi afacerea cu Titan Backup Business

03 Iunie 2008



Documentele, bazele de date cu clienţii, email-urile, toate sunt de o importanţă vitală şi însumează zeci de ore de muncă. Imaginează-ţi cum ar fi să se defecteze hard discul PC-ului... sau, Doamne păzeşte, să-ţi scapi sau să ţi se fure laptop-ul! Sau poate din neatenţie sau neştiinţă, cineva să-ţi şteargă datele. În multe cazuri, paguba de 500-600 de euro (valoarea calculatorului) este minoră faţă de valoarea datelor care s-au pierdut! Şi atunci mă întreb: de ce majoritatea dintre noi suntem extrem de atenţi când manipulăm un laptop, dar suntem mai mult decât ignoranţi atunci când vine vorba de protecţia datelor?


Companiile mici şi mijlocii sunt mai responsabile (sau ar trebui să fie) în ceea ce priveşte backup-ul datelor. Aceste companii îşi doresc 4 lucruri esenţiale de la o soluţie de backup business: uşurinţa utilizării, flexibilitate, securitate şi un preţ competitiv.
Compania Neobyte Solutions SRL este dezvoltatorul programului Titan Backup Business, iar în continuare urmează să vedem în ce măsură acesta se conformează cerinţelor şi nevoilor pieţei.
Titan Backup Business este o soluţie alcătuită din două aplicaţii distincte: Titan Backup Business Server şi Titan Backup Business Workstation. Titan Backup Business Server a fost conceput în PHP, astfel că poate să ruleze pe orice server care oferă suport PHP, pe orice sistem de operare. Titan Backup Business Workstation rulează doar pe Windows.
Titan Backup Business Server se livrează fie ca şi “Kit de instalare pentru Windows” (versiune care include un server web Apache şi un server SQL minimal) sau ca şi “Cod sursă” pentru utilizatorii avansaţi, care au instalat deja un server web şi MySQL. Titan Backup Business Workstation se livrează ca şi fişier executabil.



Indiferent de locaţia angajaţilor, backup-ul datelor de pe calculatoarele acestora se realizează de la consola web centralizată


Titan Backup Business Server este o consolă web centralizată de la care se controlează mai multe calculatoare, locale sau aflate la distanţă, pe care a fost instalat Titan Backup Business Workstation. Ideea de la care a pornit programul este simplă şi eficientă: economisirea de timp şi resurse prin crearea unui punct centralizat de unde să se stabilească şi să se controleze modul în care se face backup pe calculatoarele unei companii. Mai concret: într-o companie cu 10 calculatoare, administratorul de reţea sau un angajat cu cunoştinţe medii de administrare a reţelelor va instala consola (Titan Backup Business Server) pe un server şi aplicaţia Titan Backup Business Workstation pe fiecare calculator pentru ale cărui date (email-uri, documente, regiştrii din Windows, imagini, baze de date, etc) trebuie create copii de siguranţă. De la acest punct de control, admin-ul va crea, organiza şi rula sarcini de backup pentru fiecare calculator din reţea. În felul acesta, angajaţii scapă de o grijă şi pot lucra în linişte fără să se mai gândească la faptul ca şi-ar putea pierde munca de ore sau zile. Copiile de siguranţă pot fi realizate pe un hard disc extern, DVD, USB flash, inclusiv pe un server FTP. Aspectul flexibil este că, dacă doreşte, prin intermediul aplicaţiei Titan Backup Business Workstation, fiecare angajat în parte poate să-şi creeze propriile sarcini de backup, independent de server.


Concluzii
Titan Backup Business este o soluţie uşor de folosit, flexibilă şi cu un preţ avantajos, destinată companiilor mici şi mijlocii. Preţurile încep de la 70 lei + TVA/licenţă.
Poţi să afli mai multe detalii accesând link-ul: www.titanbackup.com.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite