Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Primul masterat profesional orientat ERP din Romānia

29 Iunie 2008



Începând cu anul 2005, în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti a fost înfiinţat primul masterat orientat ERP din România, denumit Sisteme Informatice pentru Managementul Proceselor şi Resurselor Economice(SIMPRE). Proiectul a fost iniţiat de catedra de Informatică Economică a Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, fiind sprijinit de către Universitatea din Torino, Universitatea din Trieste, Italia, şi compania Crystal System, cărora li s-au adăugat ulterior companiile SAP, Microsoft, Oracle(Hyperion) şi S&T România. Programul a fost gândit pentru a veni în întâmpinarea cererii tot mai mari de consultanţi ERP care se înregistrează la ora actuală pe piaţă.



Iniţiatorii SIMPRE (de la stânga):
Gheorghe SABĂU. Răzvan BOLOGA, Canzio DOVIGO şi Ana Ramona LUPU


Învăţământ orientat pe practică
Principala caracteristică a programului SIMPRE este orientarea pe practică. SIMPRE reprezintă un masterat profesional gândit să ajute studenţii săi să înceapă o carieră într-unul dintre cele mai interesante domenii din consultanţă informatică: Enterprise Resource Planning (ERP).
Spre deosebire de alte masterate, care insistă pe partea de predare intensivă a anumitor discipline, SIMPRE are o filozofie diferită, ce porneşte de la ideea de comunitate de practică, concept inovativ introdus în anii ’90 de către Etienne Wenger, reputat expert în educaţie. Programul de masterat SIMPRE facilitează interacţiunea studenţilor atât cu cadrele didactice, cât şi cu specialişti tehnici din firmele de succes. Primii pun la dispoziţia studenţilor cunoştinţe fundamentale, iar cei din urmă aduc detalii cu privire la cunoştinţele cu valoare comercială ale momentului.
În abordarea SIMPRE studenţilor li se cere să îşi însuşească un set de bază minimal, din toate materiile predate, şi să îşi aleagă un domeniu pe care să îl aprofundeze astfel încât să dobândească cunoştinţe cu valoare comercială. Programul este astfel deschis atât informaticienilor, cât şi economiştilor sau inginerilor care doresc să devină consultanţi ERP.


Materii predate
La SIMPRE se predau elemente practice legate de tehnologiile SAP(ABAP, FI, CO, MM, SD, BW), Microsoft Dynamics NAV, Oracle(Discoverer), Hyperion( Essbase, Planning) alături de materii fundamentale (finanţe, baze de date, management, project management) care sunt necesare pentru a înţelege aspectele practice. Materiile practice sunt predate în strânsă cooperare cu companiile partenere, folosind documentaţia pusă la dispoziţie de acestea. Se mai abordează în plus câteva materii de cultură generală necesare unui intelectual al societăţii informaţionale.


Parteneriate corporatiste
SIMPRE are acces la licenţe software şi documentaţie în
baza unor acorduri de parteneriat încheiate cu companiile SAP, Microsoft şi Oracle. Conlucrarea nu se opreşte însă la simplul transfer de informaţii. În fiecare an se colectează CV-urile studenţilor şi sunt trimise managerilor din companiile lider
în domeniu, înlesnind astfel accesul studenţilor spre cariere de succes. Rezultatele profesionale bune pe care le-au avut absolvenţii promoţiilor anterioare oferă o credibilitate substanţială acestor recomandări.


Orar pentru cei care lucrează
Programul de masterat SIMPRE este urmat de către persoane care au un program de lucru încărcat şi, prin urmare,
cursurile şi examenele sunt plasate seara şi în week-end,
pentru a permite studenţilor să fie prezenţi. Acest lucru nu aduce atingere calităţii procesului educaţional deoarece obiectivul programului este de a crea o comunitate de
practică şi nu una de predare intensivă.


Admitere
Înscrierile se fac între 19-21 septembrie 2008, admiterea fiind pe bază de dosar. Programul este deschis informaticienilor, economiştilor, inginerilor şi tuturor celor ce vor să fie consultanţi ERP. Taxa semestrială este de 1500 RON, existând 65 de locuri. Detalii suplimentare se pot obţine la www.simpre.ase.ro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite