Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Interfeţele interactive - viitorul comunicării interpersonale?

23 Iulie 2008




4. Toshiba Interactive 3D Display
Interactive 3D Display foloseşte un dispozitiv de proiecţie integrală care reproduce razele de lumină ca şi cum ar fi fost produse de un obiect real. Distanţa dintre ochiul utilizatorului şi centrul ecranului, precum şi distanţa dintre ochi şi marginile şi colţurile display-ului, duc la obţinerea unui efect 3D al lucrurilor care sunt afişate pe acest ecran.


3. Mitsubishi Diamond Touch
Realizat de Mitsubishi Electric Research Laboratories (MERL) în Massachusetts, sistemul DiamondTouch (DT) foloseşte semnale electrice pentru a urmări mai mulţi utilizatori care lucrează pe ecranul touchsensitive. Noul sistem poate fi integrat în sistemele de navigare, permiţând pasagerilor să-l acceseze fără distragerea atenţiei. De asemenea, interfaţa poate conduce la crearea de jocuri video ingenioase. Display-erile sunt disponibile în mărimi de 32 inch şi 42 inch.

2. Emotiv - interfaţa interactivă dintre creier şi computer

Emotiv, pretinsă a fi prima tehnologie care poate detecta atât emoţiile conştiente, cât şi pe cele inconştiente ale omului, cuprinde o serie de aplicaţii, fiecare dintre acestea îndeplinind o sarcină diferită. Aplicaţiile principale sunt Characters 3D, ce reflectă expresiile feţei utilizatorului şi manipularea obiectelor virtuale folosind gândurile utilizatorului pentru a face aceasta. EDK-ul sau Emotiv Development Kit conţine un prototip de căşti pentru monitorizarea activităţii cerebrale. De asemenea, mai conţine o serie de aplicaţii care ajută la crearea trăsăturilor 3D ce răspund la expresiile feţei utilizatorului şi la măsurarea stării mentale a acestuia, permiţând utilizatorilor să manipuleze obiecte într-un mediu virtual. Tehnologia e probabil să-şi găsească utilitatea în multe zone, cum ar fi televiziunea interactivă, medicina şi securitatea informaţiilor.


1. Perceptive Pixel Multi-touch interface
Cu siguranţă că trăiţi în peşteră dacă, citind o grămadă de lucruri despre interfeţele interactive, nu aţi auzit încă de Jeff Han, un cercetător de la New York University. În ultimii ani, Han a proiectat şi a dezvoltat în propria sa companie,
Perceptive Pixel, o tehnologie ieftină prin care a făcut
posibilă folosirea simultană a mai mult de zece degete pe
un display multi-touch de dimensiuni mari. Această tehnologie revoluţionară permite utilizarea whiteboard-urilor, touchscreen-urilor sau a altor aplicaţii de acest tip de către două sau mai multe persoane în acelaşi timp.


Teodor Niţu



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite