Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Symantec dezvaluie un raport dureros despre atacurile pe Internet

26 Octombrie 2004




Symantec se asteapta ca atacurile asupra aplicatiilor de tip client sa creasca semnificativ in viitor. De asemenea, o problema din ce in ce mai dificila, sunt atacurile indreptate asupra firewall-urilor, router-elor si alte dispozitive de securitate.
Retelele „bots“ se vor dezvolta tot mai mult, folosind metode sofisticate de control si atac sincronizat. Aceste atacuri sunt dificil de detectat si localizat. De asemenea, este asteptata aparitia unor instante de lovituri catre porturi, metoda pe care atacatorii ar putea-o folosi pentru a obtine conexiune directa la sistemele atacate.
In mod cert, recentele vulnerabilitati descoperite in Linux si BSD, vor fi exploatate de virusi de tip vierme. Nu in ultimul rand, Symantec se asteapta inmultirea incercarilor de exploatare a terminalelor mobile.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Sorin din Buzau
Va salut cu respect. Ma numesc Sorin, sunt din Buzau si sunt chiar multumit de acest soft " Symantec", cel putin atat cat stiu eu despre el. Intrebarea mea, de fapt intrebarile mele ar fi - Chiar opreste atacurile acestor "insetati" de "cotrobait" prin alte calculatoare? Ce vor de fapt? Pot fi raportate undeva, sau cuiva care sa i-a masuri. Eu personal am gasit un site "http://www.db.ripe.net" in care am bagat IP celor de la care am primit atacurile. Acest site afiseaza adresa acelui IP, nume, nr. de telefon ... dar nu sunt convins ca ei ar fi cei care fac asta. Poate IP-urile sunt folosite ca o cale de a ajunge la mine. Ma poate cineva lamuri cu aceste probleme? ... Unde ma pot adresa? Sunt acele IP reale sau sunt numai niste "punti" prin care ajung la mine? Va multumesc anticipat, cu respect Sorin din Buzau?
12 Iulie 2009, 05:30:11